Hur man behandlar en kanin som slutar att äta

May 11

Hur man behandlar en kanin som slutar att äta


Kaniner slutar ofta att äta efter att de genomgår en stressande upplevelse. Dessa situationer kan variera från en partner dödas till en näradödenupplevelse - alla med samma effekt för att skicka kaninen i chock. Behandla detta problem kan vara stressande på kaniner "ägare, men du håller huvudet kallt, kan behandlas problemet med tills du kan besöka en veterinär.

Instruktioner

1 Placera kanin i knät och svepa handduk runt det. Pet kanin och lugna det så mycket som möjligt för 5 minuter att få ner sin stress.

2 Fyll en spruta med helmjölk och försöker pressa den försiktigt in i sidan av kaninens mun. Om du har möjlighet att placera sprutan i sin mun, helt enkelt sprutar grädde i och försiktigt hålla kanin huvudet. Efter några sprutar, kommer kaninen börja associera sprutan med sugary smak och kommer ivrigt acceptera sprutan i dess mun.

3 Placera dina tummar bredvid kaninen käkben och tryck försiktigt om han motstår sprutan. Kaninen öppnar sin mun - med en skrik.

4 Lugna och klappa kanin efter att den har förbrukat en kopp helmjölk. Lugnande kanin efter att du har bistå matade är det viktigt att se till att dess spänningsnivån förblir så låg som möjligt tills du kan besöka en veterinär.

Tips

  • Trots din kaninens död screeches, mata det organiska grädde är viktigt för vitaminer och fett för att förlita sig på om det går in i djup chock.
  • Assist-utfodring din kanin är bara en tillfällig steg. Att se en veterinär så snart som möjligt är avgörande för kanin överlevnad.

  

Kommentar