Flygplatser nära Big Bend National Park

January 30

Flygplatser nära Big Bend National Park


Big Bend National Park är uppkallad efter kurvan i Rio Grande, som den upptar. Om man tittar på en karta över Texas, kommer du att se att statens södra gräns gör en söderut dopp. Parken upptar den sydligaste tråg av att dopp men sträcker sig något norrut. I väster ligger Big Bend Ranch State Park.

Rio Grande är den södra gränsen inte bara om Big Bend National Park och Texas, men i USA. Över floden är Mexiko. Det finns ett antal flygplatser i regionen, ingen av dem särskilt praktiskt för handelsresanden.

Flygplatser Serveras av stora flygbolag

Midland International Airport i Midland / Odessa, Texas är den närmaste flygplatsen till Big Bend National Park i vilka stora flygbolag flyger. Det ligger 235 miles från parken högkvarter. American Eagle, Continental Airlines, Southwest, och United alla flyga till Midland International. Nästa närmaste större flygplats är 330 miles away i El Paso, Texas.

Flygfält Finns för civil luftfart

Om du, en vän, eller en hyrd pilot vill flyga in i Big Bend National Park, har du ett val av två flygfält som är öppna för allmänheten.

Terlingua Ranch Airport i Alpine, Texas är ett privatägt flygfält öppen för allmänheten strax utanför den nordvästra kanten av parken. Det är en ren tiotal miles från Park högkvarter fågelvägen, men en enhet kommer det att ta dig en och en halv på 58 miles av vägen timme - om du kan hitta en bil att använda.

Alpine-Casparis Municipal Airport, som ligger strax norr om centrala Alpine, Texas, är en multi-bana flygplatsen med rimlig service. Därifrån är det en 100 mil motorväg enhet till parken huvudkontoret.

privata Airfields

Ett antal mindre flygfält och remsor ägs av privata enheter och avsedda för privat bruk dot omkrets Big Bend National Park. Egentligen Pitcock Rosillos Mountain Ranch Airport i Marathon, är Texas ligger inom gränserna för parken.

Övrigt, noterat från öst till väst, är: Heath Canyon flygplats i Terlingua, Persimmon Gap Ranch Airport i Marathon, La Leona flygplats i Terlingua, Terlingua flygplats och Lajitas International Airport i Lajitas, Texas.


  

Kommentar