Hur man runt en hästrygg

February 3

Hur man runt en hästrygg


En häst med en rundad rygg fungerar korrekt med bakdelen under den. Detta är viktigt för att underlätta utförandet en ryttarens vikt och hålla balansen och stabil. Många hästar har svårt att runda ryggen på grund av omognad, underutvecklade muskler eller dålig konformation. Dessa hästar bör helst startas med mark övningar, som ger dem möjlighet att stärka sina muskler utan bördan av en ryttare vikt.

En häst som fungerar korrekt med en rundad rygg kommer att vara mer balanserad och energisk till föraren, och kommer att lida mindre stress på leder och ben.

Instruktioner

1 Trav din häst upp och ned kullar. Detta kommer att uppmuntra den att anpassa sina bakben under det, och bygga upp muskler i bakdelen. Om din häst är inte lämpligt, börja med fram kullar och ridning ner. Stå upp i dina stigbyglar uppförsbacke för att hålla din vikt av din hästryggen, och luta bakåt när man går neråt. Efter några veckor bör du se en ökning i översta raden (linjen muskeln längs en hästryggen).

2 Använd hoppa poler. Placera polerna på en plan yta på marken ca 4 fot isär, och be din häst att trava över dem, hålla en jämn, energisk takt. När din häst sträcker sig ner för att titta på polerna, kommer musklerna längs ryggen och nacken förlänga och sträck.

Variera denna övning genom att arrangera polerna i en cirkel som ekrarna i ett hjul. Din häst kommer att behöva arbeta hårdare eftersom avståndet mellan polerna kommer att vara variabel.

3 Lär din häst att sträcka halsen och huvudet ner när ridit. Vid intervaller i en ridning session, och i synnerhet efter varje snabba arbete, gradvis förlänga dina tyglar att låta din häst att sträcka. Om din häst rycker och drar tyglarna ur händerna, plocka upp dem och börja om igen.

Förlängningen processen ska vara så långsam att hästen är knappt medveten om det, och det bör successivt plocka upp extra utlopp genom att nå sin hals ner. Låt din häst att ta hela längden av tyglar, och sträcka nedåt och framåt för att lossa sin rygg och nacke.

Tips

  • Om din häst envist vägrar att runda, kan han ha ett fysiskt problem. Få en sadel kontrolleras och konsultera en veterinär.

  

Kommentar