Hur du gör din egen hästtäcke

November 29

Hästtäcken kan vara en stor kostnad om du har mer än en häst. Även en tjock filt kan kosta ett par hundra dollar. Gör din egen häst filt för att kompensera de höga kostnaderna för utrustnings dina hästar för vintern. Hög kvalitet filtar kan göras för en bråkdel av kostnaden för en kommersiellt tillverkade filt med lågvärdiga material.

Instruktioner

1 Mät häst som du gör filten för. Mät från mitten av bröstet direkt tillbaka till mitten av baksidan av hans bakre ben, ungefär en fot under svansen. Detta är hur länge filten måste vara.

2 Välj ett tyg och foder för din filt. Fodret kan vara en tung eller medel filt, beroende på klimatet i ditt område. Tyget för din filt bör vara en tjock, duk material. Vattentätt material är bäst, men är inte nödvändig. Stark dukmaterial avskräcker repor, eftersom hästar kan gnugga filt mot ett träd eller post.

3 Lägg ut mönstret för filt ovanpå tyget du har valt för den nya filten. Klipp ut din nya filt genom att göra det lite större eller mindre, beroende på storlek du behöver. Gör samma sak för liner, vilket gör det till samma storlek som det nya materialet du skär ut.

4 Placera nyklippt material på hästen för att säkerställa en korrekt passning innan sy fodret och materialet tillsammans. markerar också områden på filten där banden kommer att placeras. Gjorden område, bröst, under svansen och runt bakbenen behöver remmar.

5 Sätt filten tillbaka på golvet eller stort bord och börja sy ihop med fodret. Lämnar öppningar för remmarna att sys in i filten.

6 Med hjälp av en stark, simhud material (som säkerhetsbälte material) för remmar, sy band till öppningarna och fullständig sömnad filten kanten.

7 Använda industriell styrka kardborreband eller små spännen och remmar, sy dem till de främre flikarna på filten, vilket skapar ett sätt att säkra filten på hästen.

8 Avsluta filten genom att tillsätta spännen till banden för att fästa täcket på hästen.

Tips

  • Kom ihåg att köpa en tung duk material om du vill ha en vattentät filt. Tätskikt sprayen kan appliceras för att göra ett tungt material vattentät. Hitta spännen för hästtäcken på please butiker nära dig eller online.
  • Försök aldrig att sy filt, även för hand, medan det är på hästen.

  

Kommentar