Hur som Pop en finne

November 30

Hur som Pop en finne


En finne eller finne är en liten hudskada eller inflammation som är ett resultat av en igensatt eller infekterad por. Finnar är oftast orsakas av hormonella förändringar och kommer att klara upp på egen hand i tid. Om du inte kan vänta och finne är hudens yta, följa dessa förslag att försiktigt och effektivt pop finne.

Instruktioner

1 Tvätta ansiktet med varmt vatten och ett alkoholfritt, allergivänliga ansiktsrengöring. Kallt vatten kommer inte att döda bakterier eller ta bort överflödig olja, och varmt vatten kan irritera huden. Klappa ansiktet torrt med en ren handduk.

2 Blöt en bomullstuss i trollhassel och badda bomullstuss mot finne eller finne två eller tre gånger. Detta tar bort all smuts eller överflödig olja.

3 Blöt en tvättlapp med varmt vatten och sedan hålla tvättlapp mot finne under 60 sekunder. Detta kommer att öppna upp porerna och hjälpa popping processen.

4 Applicera lätt tryck mot båda sidor av finne, med användning av en kompress och trycka med båda pekfingrar. Applicera sedan lätt tryck med hjälp av en kompress till toppen och botten av finne. Detta kommer att tvinga infektion inuti finne till centrum. Upprepa två till tre gånger, vilket ökar trycket på sidorna av finne. Det finne bör pop med lätthet.

5 Låt infektionen rinna bort från finne. Torka det inte med en vävnad eller kompress, eftersom detta kan sprida smuts och bakterier i andra porer. När infektionen har avrunna, använd en ny kompress och försiktigt pressa finne med två fingrar tills en liten mängd blod visas. Applicera sedan lätt tryck på finne med en bomullstuss för en till två minuter.

6 Spread bensoylperoxid salva på en ny kompress och gäller för finne. Applicera salva två gånger dagligen i två till tre dagar.

Tips

  • Om din finne är inte redo att pop, kan du göra ett enkelt salt pasta med hjälp av 1/4 tsk. salt blandas med halv kopp varmt vatten. Applicera pastan till finne under 5 till 10 minuter åt gången. Upprepa en gång om dagen i två dagar och det finne bör vara på hudens yta och redo att pop.
  • Bensoylperoxid salva kan köpas på apotek eller i hudvård gången på din lokala livsmedelsbutik.
  • Om din akne kvarstår eller är svår, rådfråga en läkare som kan förskriva läkemedel eller föreslå alternativa behandlingar.
  • pop aldrig en finne som inte är redo. Klämma en finne som ligger under hudytan kan sprida bakterier till andra områden, vilket leder till fler finnar.
  • Använd aldrig överdriven kraft när poppar en finne, eftersom det kan orsaka ärrbildning.
  • Förväxla inte en koka för en finne. En koka är en infekterad hårsäck som aldrig bör lanced eller poppade. Söka behandling med sjukvårdspersonal, som en böld kan vara ett tecken på en mer allvarlig infektion.

  

Kommentar