Hur man rengör en japansk kampfisk Fish Bowl

May 2Eftersom japanska kampfisk lever i en enkel fisk skål med stillastående vatten den behöver rengöras för hand på en regelbunden basis. Japanska stridighetfisk kan överleva i vatten direkt från kranen och en PET fisk kan hållas i en liten fisk skål. Färskvatten är nödvändigt för att ersätta fiskens avfall, samt ge fisken kalcium, zink och kalium som har utarmats från den gamla vatten. Håll din japanska kampfisk glada och friska genom att hålla hans vattnet rent.

Instruktioner

1 Flytta din fisk till en annan fisk skål så att du kan bli av med det gamla vatten i sin skål. Lägg till rumstempererat vatten till den tillfälliga skål. Använd en liten fisk nätet för att försiktigt fånga fisk och försiktigt placera honom i den tillfälliga fisk skål. Ställa nätet åt sidan.

2 Ta bort alla växter och tillbehör från fiskskålen. Dumpa ut det gamla vattnet från fiskskålen. Du kan hålla din hand i fiskskålen för att säkerställa att ingen av stenarna gå ner i avloppet. Få så mycket av vattnet dumpas ut som möjligt.

3 Håll fisk skål under kranen. Vänd försiktigt det varma vattnet på så det kommer ut långsamt. Stick din hand i skålen och blanda runt klipporna för att få avfallet bort dem. Att göra detta i ungefär tre minuter ska göra det.

4 Låt fisken skål ungefär hälften full av varmt vatten. Använd stenarna i akvariet att gnida mot alla sidor av fiskskålen. Detta kommer att ta bort slem från sidorna. När sidorna känner jämna du är klar.

5 dumpa ut vattnet igen och tillsätt rumstempererat vatten. Rengör tillbehören med bara varmt vatten och lägga till dem tillbaka till fisk skål. Tillsätt en droppe kranvatten balsam i fisk skål. Använd nätet för att försiktigt ta bort din japanska stridighetfisk från sin tillfälliga fisk skål och försiktigt tillbaka honom till hans rena fisk skål.

Tips

  • Om du inte har en annan fisk skål att använda kan du använda en glasvas. Du kan hitta allt du behöver på din lokala djuraffären. Rensa fisken skål en gång i veckan.

  

Kommentar