Hur man gör söta potatiskaka munkar

December 27

Hur man gör söta potatiskaka munkar


Sötpotatis tårta munkar kan vara snabb, vitamin packade och läcker. Enligt Världens hälsosamma livsmedel "En svårighet i att beskriva hälsoeffekterna av sötpotatis är att veta var man ska börja. Det finns ett överraskande antal närings kategorier som ansvarar för hälsoeffekterna av detta underskattad tuber. Bland dessa kategorier är antioxidanter, anti- inflammatoriska näringsämnen och blodsockerreglerande näringsämnen. " Genom att göra din familj färsk hemlagad munkar, du inte bara eliminera eventuella konserveringsmedel, men även lägga till vitamin A, C och B6.

Instruktioner

1 Hur man gör söta potatiskaka munkar

Sötpotatis är laddade med vitaminer.

Tvätta, skala och skära upp sötpotatis. Placera dem i en kastrull, täck med vatten och koka upp. Koka sötpotatis tills mjuka nog att mosa.

2 Smält smör eller margarin och ställ åt sidan för att svalna innan du använder. I en bunke, kombinera den med bakpulver, salt, mjölk, ägg, socker, muskot och kanel. Blanda tills det är allt blandas.

3 Lägg till och blanda mjölet i en kopp i taget, tills du får mjuk deg. Chill degen i kylskåp under en timme.

4 Hur man gör söta potatiskaka munkar

Använd en väl mjölat bakbord när du gör donuts.

Användning av halva degen på en gång, häll ut på en mjölad yta. Strö lite mjöl ovanpå degen och klappa till den önskade tjockleken, idealt mellan ½ och ¾ tum. Använda donut skär doppad i mjöl, så att degen inte fastnar, klippa ut munkar.

5 Separata och placera dina munkar på en mjölad yta, såsom en bänk eller cookie blad, som du skär dem. Med fingret, peta ett hål i mitten av munken, med en cirkelrörelse för att förstora hålet. Upprepa processen tills alla degen används. 6 Hur man gör söta potatiskaka munkar

Var försiktig när du arbetar med het olja.

Hetta upp oljan i en fritös eller en elektrisk stekpanna till 375 grader Fahrenheit och försiktigt släppa munkar i ett par åt gången. Brunt på ena sidan, vänds och bryn andra sidan. Med tång eller slitsad spatel, ta bort munkar från oljan och plats på pappershandduk för att dränera. Fortsätt tills alla munkar är stekt.

Tips

  • Om du inte har en donut fräs, använda 3-tums konservering diameter ring eller dricksglas.
  • Du kan toppa dina munkar med glasyr, kanel eller florsocker
  • Du kan använda en holländsk ugn på spisen, men använder en termometer för att hålla olja från överhettning som dina munkar kommer brun alltför snabbt på utsidan och inte ske i mitten.

  

Kommentar