Negativa effekter av en VitalizeX Peel

March 28

Negativa effekter av en VitalizeX Peel


VitalizeX Peel är en FDA-godkänd behandling som produceras av Skinmedica företaget. Den VitalizeX Peel är en kemisk behandling som hjälper fylla elasticitet i huden i ansiktet och minska uppkomsten av ärr, fina linjer och åldersfläckar. Även om detta ytliga skal kan användas för alla typer av hud, kemisk peeling också förknippad med särskilda risker. Alfa- och beta-hydroxy syror och resorcinol används i VitalizeX Peel kan föryngra huden i ansiktet, men det kan också lämna dig med oönskade negativa effekter.

Hudton Ändra

Efter en VitalizeX Peel, vissa människor upplever en förändring i hudfärg. Vissa delar av huden i ansiktet kan bli mörkare eller ljusare än vanligt. Denna effekt är vanligtvis förvärras av solexponering, så om du bestämmer dig för att ha en VitalizeX Peel, är det viktigt att undvika tunga solexponering för minst en vecka efteråt, enligt Nancy Carlson Fisher, MD.

Smärta eller irritation

Vissa människor kommer att finna sin hud gör ont eller blir mycket irriterad efter att få en VitalizeX Peel. Rodnad, svullnad och ibland till och med blåmärken eller kemiska brännskador kan uppstå. Även om mer allvarlig irritation och smärta är mindre vanliga, är det ganska vanligt att huden i ansiktet för att känna mer känsliga efter behandlingen. För att undvika denna negativa effekt, gör inte ansiktet vaxning, rakning eller peeling en vecka både före och efter en VitalizeX Peel.

ärrbildning

Många människor upplever fjällande hud efter att ha genomgått en VitalizeX Peel. Även huden peeling är inte ett stort problem i sig (även om det kan vara tillfälligt ointressant), måste du vara noga med att inte plocka på huden som det skalar. När huden är nyligen skalade, är det mer sårbara; plocka på flagnande hud kan leda till permanenta märken och ärr.

Graviditet eller amning faror

En kvinna som är gravid eller ammar bör undvika att få en VitalizeX Peel, eftersom salicylsyra i skalet - om det kommer in i kvinnans blodomlopp - kan orsaka komplikationer för det ofödda eller ammar barnet.


  

Kommentar