Infällbara hund koppel faror

February 17

Infällbara hund koppel faror


Infällbar hundkoppel har blivit populära eftersom de infördes på 1980-talet. Vissa koppel koppla till en längd av mer än 30 fot, vilket ger hunden ett visst utrymme att vandra. Men dessa koppel bör användas med försiktighet.

Burns

Om koppel sladden sveper runt av en person eller en hund, och koppel är indragna eller hunden börjar löpa, orsakar det en otäck bränna eller ens amputationer.

Blind Corners

Kopplet kan inte släppas ut till sin fulla längd i städer eller i närheten av trafik. Hunden kan gå runt en parkerad bil eller ett hörn där rollatorn inte kan se, och hunden kan hamna skadade eller dödade.

Faller isär

Infällbar hundkoppel har varit kända för att bryta isär plötsligt, vilket bitar för att bli luftburna. Enligt ABC News, var en 12-årig flicka förblindade i ena ögat på detta sätt under 2008.

Utbildning

Infällbara koppel rekommenderas inte för valpar av Liz Palika, författare till "The KISS Guide till att höja en valp." På grund av den stora längden av ledningen, lär valpen aldrig häl eller sluta dra i kopplet.

Storlek

Enligt Consumer Reports, fanns 16,547 rapporterade skador på människor från hundkoppel i 2007. Det är okänt hur många av de inblandade infällbara koppel.


  

Kommentar