Svullnad från Bee Sting hos hundar

October 9

Om din hund tillbringar tid med att spela och utforska utomhus, det finns en möjlighet att han kunde få stucken av ett bi. Ett bi sting kan orsaka smärta och svullnad på en hund, så behandling första hjälpen måste ges så snart som möjligt. Det är viktigt att vara lugn så att din hund kommer att vara lugn också. Med några grundläggande första hjälpen som du redan har hemma, kan du minska smärta och svullnad från bee sting.

Ta bort Stinger

Det första du behöver göra för din hund efter en bee sting är att se till Stinger är fortfarande inte lämnats in under huden. Ju längre en stinger stannar i huden, desto mer inflammation det kommer att orsaka. Håll hunden lugn med en lugnande röst, och lokalisera stinger. Om gadden fortfarande sticker ut från huden, försiktigt bort den med en pincett. Om detta inte fungerar, skrapa ytan av huden med ett kreditkort eller något liknande tills den fångar kanten av stinger och drar ut den.

lindra klåda

Efter avlägsnande av stinger, bör du använda en blandning av bakpulver och vatten till BISTING att lindra klåda. Hunden kommer att försöka repa eller bita på ett bi sting om det kliar, vilket kommer att göra svullnad värre. Placera några matskedar bakpulver i en liten kopp eller skål och tillsätt bara tillräckligt med vatten för att göra en tjock pasta. Om du inte har bakpulver, tillämpa ammoniak eller calamin lotion till det drabbade området med en bomullstuss.

applicera Ice

Applicera en kylklamp till biet sting för att minska svullnad. Frysklampar fungera bra, men om du inte har en kan du helt enkelt sätta några isbitar i en plastpåse och vira en handduk runt påsen. Håll is på det drabbade området i fem minuter, och sedan ta bort det i fem minuter för att undvika att bränna huden. Om din hund inte kommer att sitta stilla i fem minuter medan du använder kylklamp, prova att ge din hund vatten eller behandlar för att locka honom att stanna på ett ställe. Uppmuntra din hund att koppla av i sin favorit sängkläder tills svullnaden avtar, särskilt om BISTING är på tassen.

Ring din veterinär

Om svullnad från bee sting inte avta efter de tidigare nämnda behandlingarna, ge din hund en antihistamin om du har en. Bara ge din hund mediciner som specifikt ges till dig av din veterinär. Ring din veterinär eller ta din hund till närmaste akut djursjukhuset omedelbart om du observerar några förändringar i beteende, andas eller matvanor. Dessa symtom kan vara tecken på en allvarlig allergisk reaktion, och kräver omedelbar läkarvård. Fråga din veterinär för antihistaminer för att hålla i en första hjälpen-kit i fall din hund får en annan bee sting i framtiden.


  

Kommentar