Odessa, turism Ukraina

May 4

Odessa ligger i södra Ukraina längs Svarta havet. Denna badort erbjuder resenärer möjlighet att besöka museer, kyrkor, monument, stränder och mycket mer.

Historia

Man tror att Odessa historia går tillbaka till det antika Grekland. Området fångades från turkarna år 1789 av General Grygory Potemkin för Katarina den stora.

Kommer dit

Odessa är tillgängligt via luft (Odessas internationella flygplats, eller ODS), tåg (på Privokzalnaya Ploshad), buss (finns på Kolontayevska 58), eller till sjöss (hamnen ligger på Tamozhnaya Ploshad 1).

Träffas

Du kan resa runt Odessa via vagn eller buss. Du kan komma till centrum genom att hoppa på en buss som säger "Ploshcha Hretska."

Saker att göra

Odessa Ballet Company och Odessa Opera är i världsklass utför grupper. Ett antal föreställningar hålls under hela året. Var noga med att kontrollera biljettluckan bredvid operahuset (skärningspunkten mellan Lanzherovskaya och Chaikovskovo gator) att ta reda på vad som är på scen under ditt besök.

Saker att se

Odessa är hem för ett antal av monument, museer, kyrkor, parker, och naturligtvis stränder. Var medveten om att vatten och stränder tenderar att vara ganska förorenat. Renare stränder (relativt sett) inkluderar Delphin och Fontan. Stadens huvudgata, Deribasovskaya, kantad med restauranger och butiker, är platsen att gå för att titta på folk.


  

Kommentar