Att göra Costa Rica

December 23

Att göra Costa Rica


Costa Rica har blivit en veritabel lekplats för amerikaner på semester, och det med rätta. Landet är ett paradis av stränder, surf och djurliv. Vare sig du letar efter avkopplande aktiviteter eller adrenalinpumpande äventyr, finns det ingen tvekan om att du hittar det här. Som destination bygger sin fantastiska rykte, priserna går upp, vilket innebär att det finns ingen tid bättre än nu för att dra nytta av alla Costa Rica har att erbjuda.

Puerto Viejo de Talamanca

Om du letar efter surfa, det finns kanske inget bättre - eller utmanande - plats att besöka än Puerto Viejo de Talamanca. Den skrämmande rev paus här kommer att få ditt adrenalin går. Området är fullt av vackra stränder och har en långsam, lättsam atmosfär. Centrala Puerto Viejo handlar om surf och musik. Var beredd på att se ett antal andra expats, men låt inte det komma i vägen för de utmärkta vågor och atmosfär.

Selvatura Adventure Park

En av de mest kända och eftertraktade av Costa Rica aktiviteter, kapell turer är en av de bästa sätten att dra nytta av de fantastiska skogarna i landet. För den ultimata upplevelsen, besöka Selvatura National Park för zip rad turer och träd promenader.

Selvatura erbjuder zip line canopy turer i den jungfruliga molnskogen i Monteverde. Turer är några av de längsta i landet, cirka tre timmar lång. Erfarna instruktörer övervaka alla redskap, och aktiviteten är något som alla i familjen (med undantag för barn under 4) kan njuta av.

Parken har också en vandrande canopy tur i skogen, över åtta broar (den starkaste i Costa Rica) upp till 200 fot i höjd. Turen korsar mer än två miles från några av de mest orörda skogsplantering landet har att erbjuda. Vandringen är ungefär två timmar lång och är öppen för alla personer vid god hälsa.

Slutligen, innan du lämnar, stoppa genom parkens kolibri och fjärilsträdgårdar för en utsökt upplevelse. Det finns också en restaurang på plats, om du vill tillbringa hela dagen i Selvatura. För zip linjer och kapell promenader, göra din bokning i förväg.

Corcovado National Park

Om det är vilda djur som du har kommit för att se, så är det till Corcovado National Park, som lokalt kallas Parque Nacional Corcovado, bör du besöka. National Geographic har faktureras denna formidabla kanalen regnskog "den mest biologiskt intensiva plats på jorden." Värd för sällsynta djur och hotade arter här är ganska otrolig - några av de varelser du kan förvänta dig att se till att börja: The Scarlet ara, den Bairds tapir (en bisarr, noshörning-liknande varelse), den sällsynta harpy eagle ( den största rovfågel), jaguarer, vita inför apor och sengångare.

Volcán Rincón de la Vieja nationalpark

Om du är på humör för något varmare, kolla in Volcán Rincón de la Vieja, eller "den gamla kvinnans Corner" för en vulkanisk tur över tuff och fantastisk terräng. Besökare till parken kan välja att vandra eller rida från de dimmiga skogar och fågelskådning områden till vattenfall och varma källor. Fyrhjulsdrivna fordon tillgängliga och rekommenderas under regnperioden, och kunniga guider finns till hands för att leda vägen.

Las Fiestas de Zapote (december 25 till 01 januari)

Om du planerar att vara i Costa Rica i dagarna efter jul, gör att se till att stoppa genom Zapote (söder om San Jose) för ett fullskaligt karneval med Ticos hylla kulturens mest värdefulla traditioner. Humana tjurfäktningar och Rodeos, stekt mat, dans och fyrverkerier, dricka och cowboys i överflöd på detta parti. Energin här är hög och stämningen livlig, så kom på humör att fira. För en lista över populära festivaler, se Låt oss gå länk i Resources.


  

Kommentar