Hur man rengör ett akvarium med sköldpaddor i det

December 26

Hur man rengör ett akvarium med sköldpaddor i det


Sköldpaddor är intressanta husdjur. Till skillnad från hundar och papegojor, de är inte bullriga och du kan innehålla dem inom ramarna för ett akvarium. Sköldpaddor är emellertid röriga matare och tömma tarmen i vattnet där de simmar. Uppätet sköldpadda mat, särskilt bitar av rått kött eller fisk, förorena vattnet och skapa en dålig lukt. Alger som växer på akvarieglaset kommer också att tanken ser oattraktiv. Rengör sköldpadda akvarium regelbundet. Beroende på det antal djur som är inrymt i akvariet, kan tanken kräver rengöring en gång i veckan.

Instruktioner

1 Ta sköldpaddor från deras akvarium och lägg dem i en stor plastbehållare eller plaskdamm. Placera behållaren eller poolen i ett rum som mycket små barn och husdjur, i synnerhet hundar, inte kan komma åt. Se till att rummet är varmt, med en omgivningstemperatur på över 70 grader Fahrenheit.

2 Koppla värmaren, ljus och filtrera på sköldpaddorna 'akvarium.

3 Placera en gammal handduk på golvet framför akvariet och sätta två 10-liters hinkar på handduken.

4 Använd ett rör 0,25-tums diameter för att suga vatten i den första hinken. Stoppa flödet av vatten genom att placera ett finger över den fria änden av röret när det första skopan är nästan full. Be en assistent att tömma denna hink och börjar fylla den andra. Fortsätt på samma sätt tills akvariet är tom.

5 Ta bort alla stenar eller drivved och placera dem i en av de tomma 10-gallon hinkar. Häll en tesked full av vit vinäger på dessa bitar som produktiv algtillväxt är närvarande. Skölj dessa poster under rinnande vatten och använd en borste för att ta bort eventuella alger.

6 Använd ett akvarium magnet för att rengöra glas sidorna av akvariet. Denna del av akvarium utrustning består av två små magneter med vardera ett materialets yta. Magneterna är placerade på vardera sidan av akvarieglaset och insidan rutan rengörs av alger, som utsidan magneten flyttas runt.

7 Ta bort det mekaniska filtermaterialet från behållaren filter, om du använder en. Skölj filtret tandtråd under rinnande vatten, eller ersätta det om det behövs. Returnera det rengjorda eller nya filtermaterialet till filtret.

8 Fyll akvariet med kranvatten.

9 Slå på akvarium värmare, lampor och filter. Låta vattnet värms upp till över 70 grader Fahrenheit.

10 Återgå sköldpaddorna till deras akvarium.


  

Kommentar