Allergi mot Cat Saliv

April 17

Allergi mot Cat Saliv


Människor som är allergiska mot katter är oftast allergisk mot deras saliv. Det förvandlas till ilska efter torkning och sprider sig från katter, för människor, kläder, möbler, allt katter kommer i kontakt med.

orsaker

Cat saliv innehåller ett allergen som kallas Fel d 1, ett protein som finns i håret, ilska och saliv. När en katt tvättar sig, lägger sig saliv på hennes päls och torkar i ilska som lossnar när hon rör sig.

Hur vanligt är det?

Av 43 personer med en historia av kattallergi, 37 1/2 procent har en allergi mot saliv. Katt allergier är vanligare än hund allergier, som förekommer i 25 procent av personer med allergier.

Varningsskyltar

Nysningar, trafikstockningar, kliande utslag, nässelutslag, svullnad / rodnad på dina ögon. Symptomen kan vara mer märkbar om din katt sover med dig. Låt aldrig din läkare förutsätter att du har en katt allergi bara för att du har en katt och astma. Allergitester är det enda effektiva sättet att ta reda på.

Kattklössjuka

Kattklössjuka är en infektion som orsakas av bakterier i en kattens saliv som har passerat från katter till människor genom att bita, slicka och repor. Katter får bakterier från loppor och fästingar. Tvätta händerna efter hantering dig katt, och när du får en bit eller skrapa.

skydda dig

Allergi mediciner hjälpa till att kontrollera lindriga symtom. Immunterapi är det mest effektiva sättet, så småningom göra en person mer resistent mot allergener, behandla orsaken och inte dölja symptomen.


  

Kommentar