Hur man rengör ett akvarium som har Cotton Svamp

March 12

Hur man rengör ett akvarium som har Cotton Svamp


Rengöring ett akvarium är ett arbete som är svårt att se fram emot. Tyvärr kan en smutsig tank leda till svamp- eller bakterietillväxt. Bomulls svamp, som orsakas av flavobacterium columnare bakterier är lätt att upptäcka. Ett vanligt tecken på att din fisk kan vara smittade är grå eller vit cottonlike formationer på sina läppar eller ansikten. Korrekt rengöring och behandling att klara upp de bakterier och ge din fisk en säker, ren hem.

Instruktioner

1 Koppla pumpen och värmaren, och låt dem svalna i ca 10 minuter. Rengör alla alger utanför akvariet väggar med ett godkänt alger borttagningsverktyg, såsom en magnet, skrubber eller skrapa. Skjut en magnet längs utsidan av tanken att flytta alger på insidan. Du kommer att använda en skrubber eller skrapa inne i tanken att rengöra alger på insidan av väggarna med direkt tryck.

2 Sifon hälften av vattnet ut ur tanken i en hink med en grus sifon, som använder tyngdkraften för att dra vatten från tanken. Samtidigt, vakuum grus med sifon och ta bort allt organiskt avfall som bomull svampen livnär sig på.

3 Ta bort skummet från filterhuset och rengör den i hinken akvarievatten. Ersätta kolet i filtret som hjälper rengör tanken.

4 Fyll på med kranvatten. Se till att det är samma temperatur som vattnet i tanken.

5 Lägg till en over-the-counter antibakteriell behandling, tillgänglig online eller på din lokala djuraffären, för bomull svamp till din tank. Administrera behandling enligt anvisningar från tillverkarens etikett.

Tips

  • Testa vattnet och se till att pH-värdet ligger på rätt nivå, för de varelser som lever i den. Upprepa rengöringsprocessen om en gång i veckan tills bakterier eller svamp rensar upp.
  • Blanda inte raser som är aggressiva, eftersom bakterier tenderar att växa i delar av fisk där skador från striderna sker. Använd aldrig kemikalier för att rengöra din fisk tank; de tar bort de nyttiga bakterier.

  

Kommentar