Så här åtgärdar Sticky Rice

April 5

Så här åtgärdar Sticky Rice


Ris odlades så tidigt som 2500 f.Kr. och har spridit sig över hela världen, hjälper till att mata miljarder människor, enligt University of California Davis. Vitt ris tillagas på flera sätt, bland annat ånga, kokning och stekning. Många kockar står inför dilemmat att klibbigt vitt ris, som orsakas av den naturligt förekommande stärkelse på ytan av riset som fungerar som klister när den blir våt. Det finns flera sätt för att säkerställa att riset inte fastnar.

Instruktioner

1 Häll okokt ris i ett durkslag.

2 Ställa in durkslag i en skål med tillräckligt kallt vatten för att helt täcka ris.

3 Låt riset i blöt i vatten i tre till fyra minuter innan du tar bort den och ersätta vattnet.

4 Upprepa denna process två eller tre gånger, med färska vatten varje gång. Vattnet kommer att ta bort de flesta av riset på stärkelsebeläggning.

5 Koka riset med hjälp av hälften vatten och hälften kycklingbuljong. Detta förhindrar att riset fastnar när du lagar mat.

6 Ta det kokta riset från värmen och låt det sitta i 10 minuter med locket på. Detta kommer att omfördela fukten hela ris, lämnar bakom ris som är fluffig och inte klibbig.

Tips

  • Om ris inte få klibbig under tillagningen, häll det i ett durkslag och skölj med kallt vatten under en låg flytande kran. Använd dina fingrar och det strömmande vattnet för att försiktigt bryta upp ris bitar. Rinna före servering.

  

Kommentar