Hur man gör kubanska svarta bönor och ris

May 30

Kubanska svarta bönor och ris ger en utmärkt källa till protein som en stor sida maträtt eller en komplett måltid. Namnet syftar på krigen mellan morerna (svarta) och spanjorer, som var vit. Svarta bönor är en stapelvara i kubansk matlagning och gemensam hela hem och restauranger i Kuba. Det är lätt att lära sig att göra kubanska svarta bönor och ris och dra nytta av denna läckra maträtt. Läs vidare för att lära mer.

Instruktioner

1 Samla dina ingredienser som kommer att omfatta en lb. torra svarta bönor, 8 dl vatten, 1 stor lök, hackad, 3 gröna paprikor, hackade, 1 vitlöksklyfta, hackad, 1/2 dl olivolja, 3 lagerblad, 1 msk. salt, vinäger och rå hackad lök på sidan och en kopp okokt vitt ris.

2 Tvätta bönor blöta dem ordentligt sedan i 4 koppar vatten över natten. En lerkruka potten skulle vara praktiskt för denna uppgift.

3 Håll vattnet du dränkts bönorna i under den föregående natten och lägga till ytterligare 4 koppar vatten.

4 Stek lök, paprika och vitlök lätt i olivolja. Blanda samman alla ingredienser utom vinäger. Täck och koka på svag värme 3-5 timmar eller tills bönorna är mjuka och vätskan har tjocknat.

5 Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen. Vitt ris tar inte mer än 15 minuter att laga mat när du får vattensjud. Låt det sitta i minst 10 minuter före servering.

6 Servera bönorna över varm ris med massor av vinäger och rå hackad lök för införsel. Se Tips avsnitt för mer kvarstad idéer.

7 Förkorta processen lite. I stället för att hugga upp alla dessa lökar, helt enkelt tjäna bönor över ris och kasta lite salsa, gräddfil och riven ost på toppen. För kockar som föredrar det enkelt, ersättare burk, sköljda bönor att förkorta den långa tillagningstiden.

Tips

  • Du kan ändra runt smaken av denna maträtt bara genom att använda olika garnishments. Njut av fylliga spanska smak genom att lägga till kryddpeppar oliver och rökt paprika. Göra det mer av en mexikansk skålen med chili och koriander och föra ut den asiatiska aromen med limejuice och sesamolja.

  

Kommentar