Hur man skär peruker hemma

June 22

Hur man skär peruker hemma


Oavsett om du bär en peruk på grund av personliga preferenser eller brist på hår, skära din peruk kan ge det en personlig look och gör det verkar mer naturliga. Naturligtvis, är det bäst för peruk som skall skäras när den är placerad på bärarens huvud. Men om du skär din peruk själv, är detta inte alltid praktiskt. Placera peruken på en Styrofoam perukbas innan för att säkerställa att skikten skärs jämnt.

Instruktioner

1 Köp ett par av hår skär sax. Dessa har tunna blad som skär genom håret rent. Detta är till skillnad från vanlig sax, som har tjocka blad som kan grovt ändarna på din peruk hår.

2 Borsta peruken, början i ändarna och arbeta dig till rötterna. Cutting en tilltrasslad peruk kommer bara skada fibrerna och lämnar dig med en ojämn snitt.

3 Clip det övre skiktet av håret upp på toppen av huvudet så att den är ur vägen. Genom att arbeta från botten till toppen, kan du skapa lager som bygger ut av varandra för en naturtrogen stil.

4 Skär bottenskiktet till den längd du önskar. Det är viktigt att inte skära för mycket av i första klipp, eftersom det inte kan vändas. Därför lägger en fjärdedel av en tum på mätning som du vill se till att längden är korrekt.

5 Dela den övre delen i tre delar och tillåter en att falla ned från det klippta avsnitt. Lägg lager på avsnittet med gallring saxar för att undvika trubbiga linjer. Upprepa processen med de återstående två lagren och prova på din peruk. Gör nödvändiga justeringar.

Tips

  • Om du inte är bekväm med tanken på att anpassa din peruk: s snitt på egen hand, ta en tur till din lokala kosmetika skolan och be en av studenterna närmar sig slutet av sin kurs för att råda dig att skära peruk.

  

Kommentar