Turer i slott i Ayrshire, Skottland

June 27

Turer i slott i Ayrshire, Skottland


Liksom många slott i hela landet, de i Ayrshire socken ursprungligen förvärvats av klaner som stöds skotska kungar under strid. Endast ett fåtal skotska slott förblir privatägt och många av godsen har blivit offentliga parker. Besökare till Skottland kan njuta av turer i flera slott i Ayrshire.

Dean Castle och Country Park

Kilmarnock slott i Ayrshire är uppkallad efter en trädbevuxen dal. Den ursprungliga rektangulära hålla kvar separat från de senare tillägg och tros går tillbaka till 1350. Palatset tillsattes omkring 1460 av Boyd familjen och slottet var bebodd tills det brann ner i 1735. En stor del av sten överlevde branden och efter den 8: e Lord Howard de Walden, Thomas Evelyn Ellis, ärvde slottet 1899, tillbringade han de närmaste åren att återställa fastigheten. Restaureringen av hålla avslutades i 1908, medan resten av slottet renoveringar inte avslutades förrän på 1930-talet. 1974, den 9: e Lord de Walden och Seaford, det högra heder John Osmael Scott Ellis, begåvad slottet och dess samlingar till människorna i Kilmarnock och gården öppnades för allmänheten. Ingången till parken är gratis och inkluderar guidade turer i slottet. Turer i slottet finns dagligen, utom när slottet är stängt måndagar och tisdagar från oktober till mars. Naturumet och barns Corner är öppna året runt och Tea Room är öppen från april till oktober.

Dean Castle Country Park
Dean Road
Kilmarnock, Ayrshire KA3 1XB
skottland
+ 44-01563-522702
deancastle.com

Culzean Castle and Country Park

Ligger 12 miles söder om Ayr, är slottet tros ha stått sedan 12-talet. I 1775, var slottet renoverades av arkitekten Robert Adam för den 10: e earlen av Cassilis. Adam införlivat de äldre delarna i en grand herrgård samt ombyggda slottets interiörer, hem gård och stall. Slottet avslutades med tillsats av den västra flygeln 1879. Med en dramatisk bergstopp plats, nu gården upprätthålls av National Trust for Scotland. Egenskapen grunderna omfattar väggar och anlagda trädgårdar, flera restauranger, en lekplats och tre miles från stränder. Grunderna är öppna för allmänheten året runt, medan delar av slottet är öppna för allmänheten turer från slutet av mars till slutet av oktober. Erbjuder panoramautsikt över havet och bergen i Arran, är sex sovrum Eisenhower lägenhet på andra våningen i slottet för övernattning. Slottet är också tillgänglig för uthyrning för bröllop och speciella evenemang. Biljetter krävs för både landet park och slottet. Rabatter finns för kombinations slott och park biljetter samt för familj och barn biljetter. Medlemmar av National Trust of Scotland får fri entré genom att visa sin nuvarande medlemskort.

Culzean Castle & Country Park
Maybole, Ayrshire KA19 8LE
skottland
+ 44-1655-884455
culzeanexperience.org

Kelburn Castle, Country Centre & Estate

Den 13: e talsslott ligger i Fairlie, Ayrshire och fortsätter att vara hemma hos den nuvarande Earl och hans familj, även om den historiska strukturen är öppen för allmänheten turer cirka sex månader varje år. Formella trädgårdar ligger på grunder och Kelburn Glen inkluderar vattenfall, djupa raviner och natursköna skogar. Slottet har utsikt över öarna Firth of Clyde och Great Cumbrae. Den ursprungliga Norman Keep, den äldsta delen av strukturen, tros ha byggts av 1200. Norman Håll är innesluten i större slott struktur som avslutades i 1581 av Laird, David Boyle. 1977, den tionde earlen av Glasgow och hans fru, Isabel, grundade Kelburn Country Centre, öppna delen av Kelburn grunder och trädgårdar för allmänheten. Förutom de guidade turer från påsk till oktober, är tillgänglig för semesterboende, banketter, bröllop och konferenser hela året slottet. Grunderna och en på plats ridning skolan är öppen hela året. Minskade inträdesavgifter erbjuds under vintern och rabatterade priser finns tillgängliga för grupper och skolor under hela året.

Kelburn Castle, Country Centre & Estate
Fairlie, Ayrshire KA29 0BE
skottland
+ 44-1475-568595
kelburnestate.com


  

Kommentar