Rotini Pastasallad

June 26

Rotini Pastasallad


Rotini pastasallad är en välsmakande kall maträtt som ibland serveras på fester. Det är en näringsrik kombination av kolhydrater och viktiga vitaminer och mineraler. Grön paprika och broccoli är ingredienser i denna maträtt som förser dig med vitamin A och C. Broccoli innehåller också kalcium och järn. Rotini pasta är lockigt formad pasta som är mellan 1 till 2 inches i längd. Förberedelsetid för rotini pastasallad är cirka 15 minuter. Kaloriförbrukningen är 100 kalorier per en ¾ kopp servering.

Instruktioner

1 Tillsätt vatten till ett medium potten, fylla kastrull med vatten halvvägs.

2 Placera kastrull på en medelhög till hög eld och lock. Kontrollera potten efter sju minuter för att se om vattnet har börjat koka. När vattnet börjar bubbla, hälla okokt rotini i potten. Observera att vattnet kommer att sluta koka en stund, efter att ha lagt pasta, kommer då att börja koka igen.

3 Låt locket potten och låt rotini koka i ca 12 minuter under omrörning pastan med jämna mellanrum med en stor rostfri sked. Kontrollera rotini genom att bita i det att se om det är mjukt. Dränera rotini i durkslag när det är gjort.

4 Skölj kokta rotini under rinnande kallt vatten för att avlägsna stärkelse, häll sedan en kopp kokta rotini i en skål.

5 Tillsätt selleri, paprika, broccoli och svartpeppar till rotini och blanda ihop väl med hjälp av stor blandning sked.

6 Tillsätt italiensk dressing och blanda igen för att grundligt belägga rotini och grönsaker.

7 Täck skålen och placera i kylskåp i minst en timme.

8 Dela upp rotini pastasallad i tre delar och servera.

Tips

  • Lägg till mer eller mindre av någon av de ingredienser för att passa din smak. Du kan också lägga till svarta oliver för ytterligare smak.
  • Använda vanliga italiensk salladsdressing om du inte gillar fettfri italiensk dressing och inte räknar kalorier.

  

Kommentar