Hur man kan bli av öronskabb i kattungar

June 2

Om du kika in i din söta lilla kattunge öron och upptäcka en stor mängd mörk, tjock urladdning, är chansen din furry kattdjur har öronskabb. Medan behandling för dessa skadedjur är ganska enkelt, kan förhindra dem vara ganska svårt, beroende på din situation.

Instruktioner

Hur man kan bli av öronskabb i kattungar

1 Ta kattungen till veterinären. Även om det är i allmänhet lätt att berätta om din kattunge har kvalster bara genom att titta på urladdningen i öronen, det enda sättet att vara säker på är att ha din veterinär titta på skräp under ett mikroskop. Ibland kan jäst- och bakterieinfektioner förväxlas med öronskabb om kvalstren inte är korrekt identifierade. Din veterinär kommer att placera en liten mängd av utsläpp på ett objektglas och tillsätt några droppar mineralolja ovanpå. Han kommer då att titta på provet omfattas. Kvalster är nästan alltid synliga, men i vissa fall, är de inte. Om detta händer och din veterinär är misstänksamma mot kvalster, kommer han brukar ordinera medicinen ändå.

2 Rengör kattungens öron och tillämpa lämplig medicinering. Det är viktigt att ta bort skräp från kattungens öron för medicinering för att arbeta effektivt. Om du placerar medicin i ett öra som är täckt av utsläpp, kommer läkemedlet inte kommer i kontakt med örat och kommer inte att fungera. Använd ett milt rengöringsmedel för att spola kattungens öron. Din veterinär kan ordinera ett rengöringsmedel, eller de finns på djuraffärer.

Din veterinär kommer att ordinera en medicin som innehåller ett insekts, oftast, en som innehåller pyretrin. Detta skulle kunna omfatta de mediciner milbemycin, acarexx, fipronil eller selamectin. Behandlingen kan ta två till fyra veckor för att helt eliminera angrepp.

Trots namnet, kan öronskabb leva hela ett djurs kropp. För att behandlingen ska vara rekommenderas de mest effektiva, många veterinärer behandla hela kroppen. Vanligtvis är sprayer, dips eller schampon ordinerats.

3 Håll din kattunge från andra djur som också kan ha öronskabb. Öronskabb är mycket smittsam. Kattungen förmodligen fick dem från ett smittat djur - mest troligt, hans mor. Om kattungen interagerar med alla djur som har öronskabb, inklusive hundar, andra katter, gerbiler, kaniner och illrar kan han få dem igen. Detta innebär också att när din katt har öronskabb, se till att hålla honom borta från andra husdjur.

Tips

  • Eftersom öronskabb är så smittsam, kan du behandla alla djur i ditt hushåll för kvalster. Eftersom kvalster inte kan leva länge utan ett djur, är det vanligtvis onödigt att behandla din trädgård eller hus.
  • Håll utkik efter sår runt kattungens öron. Hon kan ha skadat sig själv samtidigt som man försöker repa dem. Om du ser några irritationer, kontakta din veterinär.

  

Kommentar