Hur får man en italiensk pass om du är amerikansk

August 13

Även om du är en amerikan som aldrig har satt sin fot i Italien, det finns flera olika sätt att kvalificera sig till italienskt medborgarskap; genom att få en italiensk pass, kommer du att ha dubbelt medborgarskap (USA och Italien), som kommer att vara till hjälp om du någonsin planerar att bosätta sig i Italien. Du kommer att kunna njuta av de fördelar som lokalbefolkningen njuta utan att behöva oroa sig för visumfrågor.

Instruktioner

1 Ta reda på om du har haft en kontrollerbar medborgare i Italien i moderns eller faderns linje. Om du hittar italienska spår i din moderns linje, och du är född efter den 1 januari 1948 kan du vara berättigad till en italiensk pass. En kvinna född före 1 januari 1948 kan endast få medborgarskap om hennes far har italienska anor.

2 Se till att förfader som du baserar ditt medborgarskap fall förblev en juridisk medborgare i Italien fram en omedelbar ättling föddes. Detta medborgarnas omedelbara ättling måste vara direkt relaterade till dig. Om it'is din farfar, till exempel, han måste ha varit medborgare i Italien fram till din far föddes.

3 Kontrollera att ingen i din släkt linje någonsin avstod sin rätt till medborgarskap i Italien.

4 Besök den italienska ambassaden eller konsulatet i USA och ansöka om italienskt medborgarskap. Du kommer att behöva fylla i formulär och dokument, inklusive födelse certifieringar och naturalisering certifieringar. Tänk på att det medborgarskapsansökan kan ta mellan två veckor och ett år att bearbeta.

5 Skicka in ditt pass ansökan om du beviljas medborgarskap. Den passansökan ska lämnas in till italienska ambassaden eller konsulatet. Processen att utfärda en italiensk pass för medborgare i Italien kan ta cirka sex veckor eller mindre.

Tips

  • Om du inte kan kvalificera sig för medborgarskap genom din härkomst eller om du inte har italienska förfäder alls, det finns några svårare sätt att erhålla ett italienskt pass. Alla metoder inbegriper långa residensperioder. Som en amerikan med några italienska anor, kommer du vara tvungen att leva i Italien i tio år innan du får italienska pass. Under denna period kommer du att leva som en juridisk hemvist innehar ett visum.
  • Erhålla en italiensk visum är svårt och kräver en hel del tålamod. För att få de nödvändiga blanketter från konsulat, måste du få en tid, som kan ta ända upp till ett år på grund av lång väntelista.

  

Kommentar