Om man tittar efter angorakaniner

July 9

Om man tittar efter angorakaniner


Angorakaniner är kända för sin långa päls. Det lyxiga ull från denna päls används för att göra hattar, halsdukar och tröjor. Bortsett från att angorakaniner bra husdjur. De är en foglig och lekfull djur som är bra med barn. Att ta hand om angorakaniner kräver mer arbete än andra kaniner eftersom daglig grooming är en nödvändighet. Avsätt tid varje dag för att ta hand om angora kanin specifika behov.

daglig Vård

En väsentlig del av att äga en angorakanin håller en daglig grooming schema. Angora päls är mycket lång och mattor lätt. Borsta pälsen minst en gång per dag för att förhindra trassel och tovigt hår. Skär bort eventuella tovor som inte utvecklas. Angoras molt var 90 dagar, och på den tiden det gamla päls ska borstas bort. Ömsat är uppenbart eftersom du kommer att se hår lossnar kaninen som det skjul. Det nya håret växer i kan fastna och tovigt med gamla hår, så borsta kaninen för en timme eller två under ömsat att helt ta bort alla gamla hår.

ull Block

Ull block är en potentiellt dödlig tillstånd som angorakaniner löper stor risk för. En angorakanin brudgummar sig genom att slicka sin päls och några av att päls kan intas. Om pälsen byggs upp längs tarmkanalen och blir påverkade, kan en förstoppning utvecklas. Kaninen kan svälta ihjäl från detta, så fiber i en angora kost är ett krav. En angora kost kan bestå främst av kaninpellets, men lägga fiber till kosten genom att sätta små rör full av hö i buren. Mata kanin grönsaker som morötter och sallad som ett komplement. Rådgör med din veterinär för särskilda kostbehov för rasen du har.

Skärning, Klippning och skörd

Angora kaniner är mer bekväm med kortare päls, särskilt runt ögonen, undersida, och könsorgan. Klippa håret med en liten sax till en måttlig längd, att se till att ögonen är synliga. På undersidan, klippa håret till en kort längd för att göra kaninens lättare själv grooming. Under ömsat kan pälsen skördas. Detta innebär att du kan skära av alla eller de flesta av håret som ska användas som ull. Om du använder Clippers, vara mycket noga med att inte fånga kaninen hud och orsaka skador. Använd en vakt och låt Clippers kyla med några minuter innan du fortsätter. En veterinär kommer att klippa en angorakanin för dig.

Två typer av Spillning

På kanin undersida, klippa pälsen kort runt könsorganen och anus. Kaniner producerar både vanliga avförings spillning och "cecotropes." Dessa särskilda pellets tillverkas i blindtarmen, ett område mellan de små och stora tarmarna. Cecotropes är fulla av bakterie som ger kaninen med viktiga näringsämnen, och kaniner måste äta dem. Att hålla pälsen kort på undersidan kommer att se till att de kommer att kunna nå området utan problem.

Angoras at Home

Angorakaniner är kända för att vara lugna, lekfulla, familjevänliga djur som gör mycket bra husdjur. Vård för en angora som du skulle någon annan kanin, men tänk på dess särskilda grooming behov. Kaniner kan vara strö-box utbildade, men det är praktiskt att hålla dem i en stor metallbur med en tråd golv för att möjliggöra spillning att falla in i en kastrull. Rengör buren med några dagars mellanrum och alltid ge färskvatten. En träkloss är viktigt för gnagande så att deras tänder inte vuxit igen. En saltsten ger viktiga mineraler. Fäst buren för att skydda mot hundar, rävar och andra rovdjur om du håller kaninen utanför.


  

Kommentar