Nackdelarna med Rayon Fabric

February 10

Nackdelarna med Rayon Fabric


Rayon skapades ursprungligen som billigare alternativ till silke, och det används för kläder, brodertråd eller hem-dekorera produkter. Enligt Fibersource.com är rayon "högabsorberande, mjuk och bekväm, lätt att färga, och draperier väl." Rayon är billig, mångsidig och lätt att ta hand om. Det är en idealisk tyg för många produkter, men som en väv det har sina nackdelar också.

Hur Rayon Är Made

Rayon skapas från träd cellulosa. Det vanligaste förfarandet för framställning av rayon kallas viskosprocessen, varför mycket rayon kallas viskos rayon. Denna komplexa process innebär utvinna cellulosa från pappersmassa, pressning och sedan fragmentering cellulosan, och låta den ålder. Därifrån är viskosen slutligen filtreras och spinns till fibrer. Fibrerna dras sedan, tvättas och skärs. Så är dock rayon tekniskt ett syntetiskt material, den är gjord från naturliga källor. Rayon kan också blandas med andra material, bland annat bomull, polyester, ull och silke, för att skapa tyg för kläder, hem varor och andra produkter, såsom engångsblöjor.

Användning av Rayon

Rayon är en vardaglig tyg som används för hem dekore produkter, såsom överdrag, gardiner, dukar och lakan. Klänningar, skjortor, underkläder, sportkläder och blusar är också ofta gjorda av rayon. Rayon används också i kvinnliga produkter, engångsblöjor, medicinska kirurgiska produkter och cellofan.

nackdelar

Även rayon tål höga temperaturer utan att smälta, det bleknar när de utsätts för solljus och kan också försämras. Vissa rayon är brandfarligt, men en del är gjorda för att vara brandsäkert. I vått tillstånd, kan rayon sträcka, men när det tvättas, kan det krympa. Det är också känsliga för mögel. Vidare är rayon inte särskilt stark och rynkor mycket lätt.

Ordentlig vård för Rayon

För att undvika att köra på problem med rayon, är det bäst att ta hand om det på rätt sätt. För att förhindra rayon krymper, är det bäst att handtvätta det i ljummet vatten. Det kan också vara kemtvättas. Bleach skadar inte tyg, men du bör försiktig när du använder blekmedel. Vid torkning tyget, lägga ut platt, och inte vrida eller vrida den. Detta kan sträcka tyget eller få den att skrynklas. Om rayon plagget eller tyget måste tryckts svalt järn. Om vårdas väl, kan rayon ha en lång livslängd. Utan ordentlig vård, kan tyget blekna, rynkor, krymper eller samla mögel. Som med alla tyger, bör du hålla rayon borta från syror eller något som kan fläcka.


  

Kommentar