Hur man samlar Horse Semen

March 11

Hur man samlar in Horse Semen. Artificiell insemination är allmänt praktiseras bland hästuppfödare; i själva verket är det tillåtet av alla raser register utom fullblod. Artificiell insemination kan uppfödare ett bredare urval av hingstar och sperma förlängare tillåter en hingst serva många fler ston än en levande lock. Använd följande instruktioner för att lära sig att samla sperma från din stud häst.

Instruktioner

1 Titta många sperma samlingar av erfarna lastare innan du försöker det på egen hand. Notera noggrant hur hanterarna flytta runt på hingsten att förhindra skador på honom och sig själva. En hingst mitt uppe i passion är ännu farligare än vanligt. Om han är skadad på något sätt, kan han vägra att para sig igen.

2 Rengör hingst penis med varmt tvålvatten och ta bort "bean" (en branschterm för smegma som härdar och samlas i spetsen). Förbered konstgjorda vaginan genom att fylla den med varmt vatten, smörj och montera uppsamlingspåsen.

3 Ta hingsten till området runt fantom mare, sedan bort honom och ta in stoet i brunst. Håll hingst någonstans att hon kan se och lukta honom, men med en barriär så att de inte kan komma till varandra. Vänta tills stoet urinerar, rikta henne till närheten av fantom sto. Ta bort den verkliga sto.

4 Ta hingsten tillbaka, låta honom lukta stoet urin och uppmuntra honom att gå till fantom sto. Det kan ta lite tid för en ung hingst.

5 Bo nära hingst och när han har monterat attrapp, rikta sin penis i den konstgjorda vaginan. När hingst utlösning, tippa vinkel av påsen slutet av den artificiella vaginan till marken försiktigt. Känn nedre sidan av penisroten för ejaculatory pulser så att du vet när han är klar. Ta bort den artificiella vaginan noggrant.

6 Låt hingst att demontera dummy på egen hand.


  

Kommentar