Kvinnors hattar i 1700-talet

January 3

Kvinnors hattar i 1700-talet


Kvinnor bar en mängd olika hattar i 18th century. Hattar utvecklats under 1700-talet, från motorhuvar till lock. Den typ av hatt en kvinna bar ofta berodde på hennes sociala status. Hattar ersatt coiffed, mer upprörande frisyrer av 17-talet.

hattar

Stråhattar var ofta bärs i mitten av 1700-talet och blev oerhört populär i slutet av 1700-talet. Kvinnor bar stråhattar utanför för att skydda sig från solen. Hattar hade ofta en platt brätte och ett band. Stråhattar var vanligtvis bärs av kvinnor i landet och på gårdar, men de blev mer populär bland stadens kvinnor på 1700-talet. Hattar ibland bärs över lock.

Caps

Kvinnor i alla samhällsklasser bar lock. Kort av händelser som kräver formell klädsel, mössor bars av 18th century kvinnor på en regelbunden basis. Caps var i allmänhet vita och gjorda av linne. De var slitna att främja renhet samtidigt som modet.

motorhuvar

Den Calash huven blev populär på 1760-talet och var populär genom det tidiga 1800-talet på grund av en tillströmning i större frisyrer och peruker. Ordet Calash kommer från det franska ordet för transport. De Calash motorhuv aktier visuella egenskaper med toppen av en vagn. Calash motorhuvar är vanligen tillverkade av silke, slips under hakan och är hopfällbara.


  

Kommentar