Gör mexikaner Sätt Chili on Ice Cream?

October 10

Gör mexikaner Sätt Chili on Ice Cream?


Rik och färgstark mexikansk mat har ingen brist på signatur desserter, från flan och tremjölkstårta till fruktiga granitas och överseende churros. Medan rötter parningen kan inte köra lika djup som dessa kulturella häftklamrar, har vissa mexikanska stil recept verkligen kombinera chilipeppar och glass. Det finns ingen rätt sätt att njuta av din glass; du har gott om alternativ för att njuta av denna speciella kombination.

Chili och choklad

Gourmet chokladkakor har ibland en balans mellan mörk choklad och röd chili, och choklad chili glass är en framträdande parning av dessa Southwestern-inspirerade smaker. Värmen från chili kontrastalande med krämig svalka av glass, skapar en komplex smak som är samtidigt varm och kall och bitter och söt. Typiskt, Pequin, guajillo eller cayenne sorter fungera som chili val i denna djärva dessert combo.

Glass hemma

Även om du kan få choklad chili glass från våga diners och speciallivsmedelsaffär, kan du också göra blandningen hemma med antingen off-the-shelf eller hemlagad chokladglass. För varje en halv liter glass, blanda i ca 1/2 tsk torr och smulade Pequin, guajillo eller kajennpeppar chili; gummihandskar vid hantering dessa kryddiga behandlar. För ytterligare smak, rör i ett par matskedar kanel, hackade mandlar eller kaffelikör.

fruktiga smaker

Även om det kan vara den vanligaste valet, är choklad inte den enda glass smak som går med chili; matkulturer så olika som den amerikanska Southwest, Thailand, Malaysia och Filippinerna som en liten krydda med sina fruktiga glassar liksom. Kombinera krossade cayenne chili eller chilipulver med mango eller papaya glass för en uppfriskande smak konflikt, eller prova en skvätt peppar chilipeppar och limeskal blandas med salta glassar såsom avokado, grönt te eller spenat.

Mer att tänka på

Torkad mango med en damning av chilipulver är en stapelvara mellanmål i Mexiko, och det fungerar också som en kryddig och detaljerade toppning för glass smaker som sträcker sig från grundläggande vanilj, jordgubb och choklad till fet citron eller svart valnöt. Ett stänk cayennepeppar och kanel fungerar som en traditionell topping för mexicansk frukt Granite, en rakad is dessert treat, och detta distinkt smak combo ger också fruktig glass en oväntad spark.


  

Kommentar