Risker för Lumpectomy på en hund ben

October 16

Risker för Lumpectomy på en hund ben


Lumpectomies är operationer för att avlägsna klumpar eller klumpliknande massorna på en kropp. Hundar kan få klumpar i många delar av kroppen, men ofta få dem på benen. De klumpar kan vara på eller under huden. Veterinären kommer att vilja ta bort klump för att analysera det och se om det är cancer. Även lumpectomies anses lågrisk operationer, det finns risker när du lägger en hund under kniven alltid.

blod~~POS=TRUNC

Hundar på blodförtunnande medicin som Waran (Wafarin) eller hundar med blod koagulation som von Willebrands sjukdom kommer att vara hög risk att dö av blodförlust från kirurgi. Hundraser benägna att von Willebrands sjukdom inkluderar schäfer, Dobermann och golden retriever, enligt Mar Vista Animal Medical Center. Det finns också en liten risk att den klump kan fästas vid ett större blodkärl, såsom lårbensartären i bakbenen eller radialartären i frambenen. Veterinären skulle behöva riskera att skära artären och sedan försöka sy upp innan hunden förlorat för mycket blod.

Infektion

Alla operationer öppnar upp en hund för risken att få en infektion under huden. Denna risk bedriver utanför operationen i postoperativ vård. Eftersom en hund ben är oftast lätt för en hund att nå med munnen, kan han försöka tugga av alla bandage eller sömmar, som kan göra hunden mer sannolikt att få en infektion. Efter ben lumpectomies behöver en hund vara så inaktiva som möjligt, men hundar som används för att vara aktiv kan få betydande problem att anpassa sig till den nya rutinen.

Amputation

Hunden kan ha hennes ben eller tår amputerade under den första operationen eller under en senare operation om en klump befinns vara elakartad. Denna amputation är nödvändigt för att rädda hundens liv.

Dåliga Reaktioner anestesi

Vissa hundar, såsom vinthundar och whippets, ofta har dåliga reaktioner på anesthisa används under lumpectomy. De kan kräkas medan medvetslös och sedan kvävas. Men det finns tester för att se om en hund är benägna att dåliga reaktioner på anestesi, så att försiktighetsåtgärder kan vidtas under operationen.

kosmetiska Risker

Kirurgi på en hund ben kan leda till permanent ärrbildning eller missfärgning av benet hår. Hundens ben måste rakat för lumpectomy. Ibland hundens hår inte kommer att växa tillbaka samma färg som innan operationen. Håret kan också inte växa tillbaka i flera månader eller kanske inte alls. Dessa är bara kosmetiska problem, men de är tillräckligt för att få en hund diskvalificeras från utställningsringen.


  

Kommentar