Kan afrikanska Ciklider Eat Feeder Fish?

March 20

Kan afrikanska Ciklider Eat Feeder Fish?


De afrikanska stora sjöarna innehåller fler ciklider än någon annanstans på jorden. Ett stort utbud av ciklider kommer från dessa sjöar, däribland många som överlever på en diet av fisk. Men utfodring levande fisk har allvarliga nackdelar - som sjukdomsrisker - uppväger eventuella fördelar jämfört med alternativ.

predatory Haps

De rovdjur HAPS är den största gruppen av fiskätande afrikanska ciklider. Andra fiskätande afrikanska ciklider har liknande vård. Namnet "HAPS" kom från den tidigare släktet Haplochromis. Även om de flesta har omklassificerats till andra släkten, akvariumhobbyists fortfarande använda namnet eftersom fisken har liknande krav. Dessa fiskfoder på andra afrikanska ciklider i naturen och kommer lätt äta matar fisk i hemmet akvarium, även om de kommer lätt äter andra köttig föda. Till exempel kan du mata livsmedelsbutik skaldjur eller levande matar räkor från den lokala djuraffären.

nackdelar

Utfodring levande föda till dina afrikanska ciklider kan ha flera nackdelar. Till exempel kan utfodring levande fisk öka aggressivitet i arter som redan beryktade för sin stridslystnad. Dessutom har många djuraffärer hålla matar fisk i trångboddhet, uppmuntra sjukdom och dålig hälsa matare. Ohälsosamma matare ge dålig kost och kan införa sjukdomen till dina dyra ciklider. Ingen afrikansk ciklid behöver en diet av levande fisk att överleva; de alla kommer att acceptera andra köttig föda. Livsmedelsbutik skaldjur kan inte passera på sjukdomar. Dessutom har många icke-fisk levande livsmedel såsom matar räkor och blackworms har en mycket lägre risk för överföring av sjukdom - särskilt om de inte är inrymt med levande fisk i djuraffären.

Hur att mata matare

Om du vill mata din afrikanska ciklider feeder fisk trots nackdelarna med praxis, vidta åtgärder för att göra det gå så smidigt som möjligt. För att undvika sjukdomar, bör du höja din egen matare. Levandefödare som guppy fungerar bra eftersom de föröka sig och växa snabbt. Innan utfodring levandefödare till fisk, mata dem rika vegetabiliska livsmedel som Spirulina flingor för att göra dem mer näringsrik.

Matare att undvika

Även om alla Pet Shop matare är en dålig idé på grund av överbeläggning, flera är särskilt dåliga val. Många djuraffärer säljer elritsa och guldfiskar. Dessa fiskar kommer från tempererade klimat. Detta innebär att de kan fungera som bärare för sjukdomar som tropiska fiskar som afrikanska ciklider saknar immunitet. Ovanpå detta, de är mycket fett, så en stadig diet av dem kommer att orsaka skada fet uppbyggd i levern hos rovfiskar. Om du behöver en annan anledning att inte mata din ciklid dessa fiskar, innehåller deras kött ett enzym som kallas thiamin. Detta enzym bryter ner olika former av vitamin B, som orsakar brister i någon fisk som äter dem, vilket kan orsaka nerv, hud och leverproblem.


  

Kommentar