Hur man bestämma åldern på en Mourning Dove Hatchling

January 24

Hur man bestämma åldern på en Mourning Dove Hatchling


Sörjande duvor kallas så på grund av deras sorgliga klingande coo. De är släkt med duvor, men har en smalare bygga, en grå fläck på huvudet och en gråbrun nyans till sina fjädrar. Sörjande duva kycklingar är känsliga för temperatur och molt (förlora och ersätta sina fjädrar) som är relevanta för den tid på året de föds. Detta innebär att du måste konsultera en kalender innan man kan avgöra en hatchling ålder.

Några viktiga definitioner att veta: 1) Primära fjädrar används främst för flygning och ligger på utsidan av vingen. 2) Dolda fjädrar är under de primära fjädrar för att ge vingen lite höjd och förbättra luftflödet över toppen av vingen. 3) Primära hemliga fjädrar är direkt under de primära fjädrar. 4) Sekundära hemliga fjädrar är direkt under den primära hemliga fjädrar.

Instruktioner

1 Följ alla squabs, eller baby duvor, fortfarande i boet. En nyfödd dynan kommer att ha några fjädrar. En 4- eller 5-dagar gamla squab kommer att börja utveckla stiftet fjädrar eller fjädrar som ser ut som bara skaftet på en vanlig fjäder. Som squabs utveckla dessa fjädrar, kommer de att ha en korsad, mattliknande utseende. Äldre fåglar som ömsat kommer också att ha stift fjädrar. Om stiftet fjädrar är närvarande, är fågeln under 15 dagar gamla. Dessa fledgings, squabs med färdigutvecklade flygfjädrar fortfarande lära att flyga, kommer att stanna i boet för ytterligare 20 till 30 dagar. Om en dyna med färdigutvecklade flyg fjädrar är i boet, är det mellan 15 och 45 dagar gammal. Om en fågel med fullt utvecklad flygfjädrar har lämnat boet, kan du identifiera det vid tidpunkten för året av dess molt.

2 Titta på de primära eller yttre fjädrar. De unga primära fjädrar kommer att ha en ljus, mjuk marginal; de vuxna primär kommer att ha marginaler som är sliten och mörk. En juvenil fågel är under 3 år gammal.

3 Lyft upp den primära fjäder för att titta på den primära hemliga. I fallet med fågelfjädrar, primär betyder helt enkelt toppen och andra organ botten. De primära fjädrar, det vill säga flygfjädrar på vuxna, helt enkelt kallas primär eftersom de är på den absoluta toppen. Ungdoms primära hemliga kommer att vara fluffig med en ljusbrun färg. De primära hemliga fjädrar indikerar en juvenil oavsett vilken tid på året. Om du ser åtminstone två vitt till tan primära hemliga fjädrar, gå till steg 4. Om det inte finns några vita att sola primära hemliga fjädrar, gå till steg 5.

4 Titta att se om den sista primär fjäder faller av (droppar) före maj 7. Om den sista primär fjäder sjunker efter den 7 maj är fågeln en hatchling (HY). Om den sista fjäder droppar före den 7 maj är fågeln en andra året (SY).

5 Kontrollera om alla eller de flesta primära / yttre fjädrar har förlorat eller bytts ut under sommaren / hösten molt. Om alla primär har försvunnit, kommer du bara se de fluffiga hemliga fjädrar och inga styvare primära fjädrar. Om de har ersatts, kommer du att se mycket ren, styva primära fjädrar börjar eller helt täcker hemliga fjädrar. Alla ursprungliga eller äldre primär från det senaste året kommer att vara scraggly ser och smutsiga, blandat med hemliga fjädrar. Om ursprungliga primär finns, gå vidare till steg 6. Om inga ursprungliga primär är närvarande, kan du bestämma åldern från följande diagram om sommaren / hösten molt är komplett med:

- May 15 to August 31: HY
- September 1 to May 31: Unknown Age
- January 1st to May 14th: Adult Mourning Dove (AHY)
(Official birding symbols for bird ages)

6 Följ fåglarna kontinuerligt tills maj 7. Om den sista primär går förlorad innan den 7 maj är det en SY. Om den sista primärförsvinner efter den 7 maj är fågeln fortfarande i sin HY.


  

Kommentar