Vad Örter fungerar bra med nötkött?

April 12

Vad Örter fungerar bra med nötkött?


Nötkött äts i områden över hela Nordamerika, och i många länder runt om i världen. Nötkött finns i flera olika former, inklusive mark som hamburgare eller köttfärslimpa, skurna i biffar, eller i en mängd olika stekar. Du kan förbereda nötkött genom grillning, rostning, stekning eller grillning, och genom att tillsätta kompletterande smaker såsom färska örter.

Pepparrot

Pepparrot är en ört som odlas under jorden som en rot, och ofta följer olika nötkött rätter. Pepparrot är ganska skarp och starkt smaksatt, och lite räcker långt. Du kan hitta beredd pepparrot på de flesta livsmedelsbutiker, eller riv färsk rot och lägga till biffar eller stekar för en smak uppsving.

Timjan

Timjan i sin torkad form sitter ofta i en persons kryddhylla, sällan gör ett framträdande i någon maträtt. Färsk timjan är doftande med tunna stjälkar och små gröna blad. Antingen färsk eller torkad timjan är ett bra komplement till de flesta kötträtter. Du kan gnida timjan i en biff eller stek innan tillagning för att ge smak, eller kasta några kvistar i potten med en grillat och rotfrukter eller köttgryta. Fiska timjan stjälkar innan servering och alltid använda mindre torkad timjan än färska, eftersom det är mycket mer potent.

Rosmarin

Rosmarin är en grön ört som liknar små barr bundna till en tunn stjälk. Rosmarin är en ört som förhöjer smaken på något nötkött grillat eller gryta. Färsk rosmarin bör tas bort från såsen innan du äter den, och om du väljer torkad rosmarin, använder mindre än vad du skulle använda om det var färska.

Vitlök

Vitlök är en ört med en omisskännlig doft som går bra med bara om någon form av nötkött. Du kan kasta hela vitlöksklyftor i en stek, kan du finhacka vitlök och gnid den över ytan av köttet innan tillagning, eller du gör slitsar i köttet och lägg halv vitlöksklyftor innan tillagning. Vitlök är också en kompletterande smak i asiatiska rätter såsom ingefära nötkött, och som en ingrediens i pan såser eller såser.


  

Kommentar