Hur man gör en vattentät bandage för en hund fot

September 26

Hur man gör en vattentät bandage för en hund fot


När en hund tass är skadad och blödning, är det viktigt för en ägare att vidta åtgärder för att förhindra att hunden från repning eller tuggar på tassen, såväl som för att skydda tassen från ytterligare skada. En hund tass behöver skydd mot vatten när en skada uppstår för att förhindra infektioner, speciellt när hunden är utomhus.

Instruktioner

1 Inspektera hundens tass. Om det finns något fastnat i tassen, såsom en splinter eller en glasbit, tänka på storleken på materialet. För stora bitar av glas, ta hunden till veterinären omedelbart. Tassarna kan blöder kraftigt, så stora problem bör alltid behandlas av en veterinär. För småsaker, som en spillra, ta en pincett och ta bort objektet. Om det inte finns någon post i tassen, men det är blödning, pincett inte är nödvändiga.

2 Tvätta tass. Skölj med vanligt vatten. Lägg till lite antiseptisk till en trasa och försiktigt rengöra såret. Detta kommer att bidra till att förhindra infektioner i tassen.

3 Linda tassen med gasväv. Den gasväv hjälper till att stoppa blödningen. Täcka hela tassen och området ovanför tassen. Se till tassen är helt täckt och sedan tejpa kanten av gasväv med medicinsk kranen.

4 Bind en självhäftande eller vanlig bandage runt bomullsväv. Detta hjälper till att skydda bomullsväv och foten. Om du använder en vanlig bandage, tejpa fast den för att hålla den.

5 Linda bandaget med tejp eller sätta en plastpåse över tassen och tejpa fast den stängda. Tejp eller en plastpåse används för att vattentäta förbandet när hunden är utomhus eller i en fuktig miljö.

6 Ändra förbandet varje två till tre dagar för att hålla såret rent och för att kontrollera infektion. Om en infektion börjar, ta din hund till veterinären.


  

Kommentar