Hur man mäter kaffesump

February 13

Kaffe, ah det himmelska doften som stiger upp från köket kittlande sinnena och göra morgonen värt att vakna upp till. En del människor föredrar att köpa sitt kaffe i stället för att göra det hemma. Kanske de inte vet hur man återskapa den förtjusande kopp kaffe i sin egen maskin. Tricket att uppnå den perfekta kopp kaffe är att veta hur man mäter kaffesump korrekt.

Instruktioner

1 Bekanta dig med din maskin för att mäta kaffesump. Den allmänna tumregel är att aldrig koka kaffe; vattnet ska passera över kaffesump endast en gång. Vissa maskiner, som percolators, gör raka motsatsen till detta och många människor njuta av smaken de producerar. Andra maskiner är automatisk dropp, franska pressen och espressobryggare för att nämna några, och varje maskin brygger kaffe på olika sätt med samma mängd uppmätta kaffesump.

2 Kontrollera den uppmätta kaffet korrekt grund för den typ av maskin, i vilken du placerar grunderna. Percolators och franska pressar fungerar bäst med grövre grinds. Auto-droppar använder medel och espressomaskiner fungerar bra med finmalet kaffe. Kom ihåg att ju finare mala, desto mer bitter kaffe.

3 Läs etiketten på kaffet du köper. Etiketter är allt tydligare på styrkan i kaffe de innehåller. Fet kaffe är en starkare smak medan frukostblandningar är mycket mer mild.

4 Testa hur mycket ditt kaffe åtgärd håller. De flesta anspråk på att hålla ungefär två matskedar, men det är bäst att veta exakt hur mycket en nivå scoop innehåller liksom en rågad skopa. Detta hjälper dig att bedöma hur mycket vatten för att lägga till maskinen.

5 Vet vad styrka kaffe du föredrar. Även om standarden mätning är två matskedar för varje sex uns av vatten innan bryggning, kan detta vara lite stark för genomsnittliga kaffedrickare. Var villig att kasta ut lite kaffe och göra några krukor tills du hittar en styrka som passar dig smak.


  

Kommentar