Hur man använder massage för att behandla migrän

March 2

Massage kan användas för att behandla flera villkor och bidra till att minska smärta; om du lider av migrän på en regelbunden basis, kan du använda några enkla självmassagetekniker för att minska trycket och pulserande smärta. Det finns fem viktiga tryckpunkter på kroppen du kan använda för att släppa ut trycket och få viss lättnad från en migrän huvudvärk. Här är hur man använder massage för att behandla migrän och spänningshuvudvärk.

Instruktioner

1 Förbered sittgrupp. Du behöver utrymme för att sitta i en cross-legged ställning för komfort. Använd en kudde eller kudde att sitta i en upprätt position eller ligga ner på rygg.

2 ljus några ljus. Lugnande ljus sådana med en lavendel eller chamomiles doft kan skapa en lugn och avkopplande miljö.

3 Börja med massage vid basen av skallen. Detta är det viktigaste området för att släppa spänningar som är direkt kopplad till ryggraden och är ofta en brytpunkt för migrän. Placera dina tummar och pekfingrar en till två tum ovanför ryggraden och baksidan av huvudet och massera försiktigt i en cirkulär rörelse.

4 Massera hörnen av dina ögon. Långsamt massera tempel pannan med båda händerna för att minska trycket.

5 Massage pannan. Området precis ovanför näsan och sidorna av huvudet är andra områden där du kan lagra spänning. Sakta massage dessa områden med fingrarna och tummen i en ljus, cirkelrörelse.

6 massera dina fötter. Utrymmena mellan tårna är också tryckpunkter där spänningen kan bygga upp. massera försiktigt mellanrummen mellan tårna på båda fötterna.

7 Prova en kort handmassage. Dina händer är fulla av olika tryckpunkter, och en Zonterapeut kan hjälpa dig att avgöra vilka områden i synnerhet kan utlösa en migrän. Experter säger den köttiga området mellan tummen och pekfingret är ett nyckelområde för att frigöra tryck. Massera området försiktigt på varje hand för att släppa ett visst tryck.

Tips

  • Öva hitta tryckpunkter innan en migränepisod så att du kan vidta åtgärder på den kritiska tiden.
  • Review Använd kuddar av fingertopparna och tummarna för att trycka försiktigt på varje område.
  • <br> Om du känner en migrän kommer på, huvud till ett mörkt rum så snart som möjligt.
  • Review, Håll trycknivån ljus så att du inte förvärra pulserande smärta.
  • <br> Även om det tar lite övning att hitta dina tryckpunkter, kan massage vara en värdefull, drogfritt sätt att få befrielse från en migrän huvudvärk.
  • <br> Consulting med en akupunktör eller akupressur professionell kan hjälpa dig att rikta andra viktiga områden i kroppen som kan avlasta av migrän.
  • En migrän som redan har startat kan vara svåra att behandla med massage; Du kan behöva hjälp av smärtstillande medel och läkemedel under de senare stadierna.
  • <br> Undvik starkt ljus och buller under massagen. Du behöver slappna av.
  • <br> För mycket tryck kan skapa mer spänning, så vara så skonsam som möjligt under massagen.

  

Kommentar