Hur Cold-Pack Can Salsa

June 20

Hur Cold-Pack Can Salsa


Canning är en metod för livsmedelskonservering. Det finns två typer av konservering. Till skillnad från varm pack konservering, där du laga mat innan du kan det, i kallt pack konservering du förbereda råa livsmedel för konservering. Kall pack konservering är idealisk för att bevara vissa frukter, såsom tomater och grönsaker som finns i salsa. Med rätt konserveringsmetod, kan din favorit salsa du kan kalla pack.

Instruktioner

1 Förbered en salsa som du väljer baserat på ett recept eller dina individuella önskemål.

2 Tvätta burkar och lock med varmt vatten och ett milt diskmedel. Om du återanvänder burkar, kanske du vill vara säker på att de är sanerad genom kokning dem under 10 minuter i en stor gryta. Inte koka locken, dock, vilket kan påverka deras förmåga att korrekt försegla burkarna.

3 Fyll burkarna med salsa lämnar ca 1/2-tums utrymme upptill. Försiktigt rör salsa med en gummispatel i burken för att avlägsna eventuellt överskott av luftbubblor i burken. Om du får någon salsa på burk kanten, torka av den med en fuktig pappershandduk.

4 Skruva fast locken på burkarna. Fälgarna måste vara stram men inte alltför hårt eller de kan ha problem tätning.

5 Placera en kaka rack på botten av en stor kruka och fylla krukan med tillräckligt med vatten för att dränka alla burkarna helt plus 2 inches ovanför burkarna.

6 Ta med vatten till en koka, sedan koka burkarna under 50 minuter.

7 Ta burkarna från pannan med tång och placera dem på en kylande rack eller handduk. Som burkarna svalna, bör deras lock pop i ett låst läge. Om de inte pop, tryck sedan på locken med fingret. Om de stannar nere, de ordentligt tätade, men om de inte stanna nere, de är inte ordentligt tätade och du bör kasta burken.

8 Förvara burkarna i ett svalt, torrt och mörkt. Du kanske vill skriva "Salsa" på burken och det datum du burk salsa. I goda förhållanden, bör du kunna hålla salsa för upp till tre år.


  

Kommentar