Hur man använder Stängsel för hundar och uppfödning

April 2

Hur man använder Stängsel för hundar och uppfödning


Oavsett om ditt djur är en hängiven husdjur eller lönsamma boskap, du vill behålla dem där de hör hemma. Rätt staket, byggd väl, kommer att hålla dina djur säker, och om du använder några extra försiktighetsåtgärder under konstruktion, kräver lite underhåll. Förvärva samtliga material innan du börjar att spara själv huvudvärk att köra tillbaka till järnaffären i mitten av projektet. Med en övergripande strategi (och om du har tur, en villig partner!), Kan du skapa en omkrets som kommer att hålla dina djur säker.

Typer av Fence

Fastställa vilken typ av staket du faktiskt behöver. Med många sorter av boskaps lämpligt stängsel material tillgängliga från alla stora traktor leverans eller hem förbättring företag, kan en butik associera svara på specifika frågor. I allmänhet är dock, för djur hund-storlek och större, du vill "-fältet staket", en flexibel rutnät som består av rektanglar ca 2 inches bred och 4 inches tall, men storleken kan variera. Fält stängsel finns med vinylbeläggning, galvaniserad eller utan beläggning alls. Medan vinyl beläggningen ser bra ut och skyddar metallen från väder och vind, lägger till kostnaden, och med tiden vinyl kommer att spricka och falla av.

För mindre djur och lättare stängsel, tumregeln är, du får vad du betalar för. Så kallade plast "fjäderfä nät" är lämplig för lagning ett staket eller förhindra fjäderfä fastnar sina huvuden genom, men rovdjur kan tugga igenom det, så att inte använda den för primärt skydd. Sexkantiga hönsnät är relativt billigt men är inte så robust eller estetiskt tilltalande som hårdvara duk, som har en ½-tums-by-½-tums nätet och håller sin form. Sexkantiga hönsnät är dyrare.

Den perfekta Post

Precis som det finns många typer av fäktning material, det finns också många stilar av tjänster, från robusta och attraktiva trä inlägg till utilitaristiska metallstolpar. Vid bestämning av typ av post att använda, överväga faktorer såsom djurets storlek, staket storlek, pris och det område där du kan installera stängslet. Trästolpar är idealiska för områden synliga från vägen eller din veranda. Du kan bifoga stängsel material lätt till trästolpar, plus trästolpar är robust och mer tilltalande för ögat än metall stängselstolpar.

Gräva hål åtminstone 2 fot djup; 3 fot är bättre. Försök inte att använda en spade. Stolphål grävare, medan obekväma för förstagångsanvändare, göra för en renare hål och fungerar bättre än en spade när du gräver djupare hål. Använd dina ben och armar kraftigt kasta Stolphål grävare i marken flera gånger, att bryta upp massor av jord med bladen, och sedan hämta det.

Lägg en påse med omedelbar betong, såsom Quikcrete, till botten av varje hål för extra kraftiga inlägg som kommer att bära upp de krafter som ställs på dem genom djurstam och tät stängsel. Omedelbar betong kräver en större initial investering, men lönar sig i minskat underhåll staket.

Metall stängselstolpar är billigare än trästolpar och lättare att installera, särskilt i områden som är svåra att komma åt. Använd rätt verktyg. En post drivrutin (ibland kallar en post "hammare", även om det inte ser ut som en!) Är viktigt att hjälpa dig att undvika slägga-inducerad ryggsmärtor och krokiga inlägg. Stolpen föraren är ett stort metallrör öppen i ena änden och korrigeras med den andra, med handtag på vardera sidan. Placera den öppna änden över toppen av stolpen och slam ner på toppen tills ankaret spade (den breda delen av stolpen, nära botten) är flera inches under jord.

När du sätter stängsel till en trästolpe, kommer du att använda stängsel häftklamrar. Med hjälp av en hammare, kör du häftklammer i stolpen mycket som du skulle en spik. Försök att inte köra häftklamrar för långt, eller stapel kan försvaga eller bryta stängseltråd. Det bör vara tätt, men inte "försänkt" in i träet. Med stolparna metall, helt enkelt haka stängseltråd under krokar i stolpen.

Enligt Victor Mann, en fjärde generationens bonde från Kentucky, gamla händer vet att fäktning material ska gå från post till post i en rak linje; när stängslet ändrar riktning, linda stängsel gång runt stolpen och sedan börja ett nytt avsnitt. Detta gör det möjligt för dig att hålla sektionerna tätt.


  

Kommentar