Hur man lagar hälsosam kinesiska hummer Congee soppa

January 30

Hur man lagar hälsosam kinesiska hummer Congee soppa


Äta hälsosamt och matlagning frisk är nyckeln till långt liv och en livskvalitet som är fri från sjukdom och full av vitalitet. Autentiska kinesiska rätter införliva olika medicinalväxter och ingredienser för att hjälpa till att stödja kroppens immunförsvar, avgifta och rena blodet. Det finns vissa rätter som är favoriter bland asiatiska familjer; en är congee, en typ av ris soppa som är lätt att göra och mycket välsmakande. Det är bra för ett mellanmål eller frukost, särskilt om du känner dig lite krasslig eller återhämta sig från en sjukdom. Kinesiska hummer congee soppa kan också erbjudas vid middagsbjudningar eller bara haft med familjen samtidigt fira ett speciellt tillfälle. Här är hur man förbereder den.

Instruktioner

1 Hur man lagar hälsosam kinesiska hummer Congee soppa

Ånga hummer genom att först rengöra den och sedan placera den i potten ångaren. Beroende på storleken på hummer, ungefär 20 till 30 minuter av matlagning är tillräckligt. Koka inte hummer eller smaken kommer att minska. Spara vätskan för att göra en hummer bisque eller sås.

2 Tvätta riset noga och sedan placera in i 3 till 4 gånger mer vatten än normalt för att koka riset soppa. Ett bra sätt att mäta rätt mängd vatten är att se till att vattnet når och täcker 3/4 eller hela pekfingret när de placeras på riset ytan. Låt den sjuda långsamt under några timmar med regelbundna kontroller och sporadisk omrörning för att säkerställa att riset inte fastnar på botten av ris spis. Tillsätt en liten tesked havssalt för smak. kasta även i vissa ingefära skivor och några hackad vårlök.

3 Använda vätskan från hummer att göra en god sås. Lägg tärnad ingefära, schalottenlök lök och snabba steka i en wok. Tillsätt soja och havssalt smak. Strö såsen över toppen av congee soppa eller tjäna separat på en maträtt.

4 Hur man lagar hälsosam kinesiska hummer Congee soppa


Tvätta och förbereda den kinesiska gröna grönsaker. Du kan använda bok choi eller Napa (kinakål) eller en mängd exotiska friska orientaliska grönsaker. Quick ånga vegetabiliska några minuter och häll lite ljus hummer eller ostronsås over the top. Ersätt hummer eller ostronsås med ljus natrium sojasås om det är alltför salt för din smak.

Tips

  • Servera soppan med kokt kyckling och kinesiska våren lök sås.
  • Ris congee soppa är bra serveras med en varm kopp kinesiska doftande te. Jasmin eller grönt te är ett par favoriter som är hälsosamma och fulla av antioxidanter.
  • Var försiktig om du har skaldjur allergier. Om så är fallet, ersätta hummer med kyckling, vit fisk eller tofu.

  

Kommentar