Hur du håller din hund Bekväm med njurcancer

September 26

Hur du håller din hund Bekväm med njurcancer


Njurcancer hos hundar, men sällsynt, händer. Kirurgi är ibland ett alternativ, men inte alltid. Det beror på om båda njurarna är cancerogena och hur snabbt sjukdomen fångades. Symptomen är inte lätt att upptäcka, vilket är anledningen till det är ofta för sent när det upptäcks. Symtomen omfattar blod i urinen och täta urinträngningar. Resultatet av njurcancer i en hund är komplett njursvikt. Här är några steg för att hjälpa dig att hålla din älskade husdjur bekväm.

Instruktioner

1 Följ din veterinär instruktioner. Stödjande vård genom processen är viktig för ditt husdjur. Om operation inte är ett alternativ din veterinär kan ge smärtstillande medel, steroider och blodtransfusioner.

2 Övervaka ditt husdjur efter tecken på smärta. Smärtlindring kan vara en kombination av recept och naturliga metoder. Din veterinär kommer att berätta som är bäst för ditt husdjur. Det finns vissa veterinärer som försöker akupunktur, aromaterapi och massage med stor framgång.

3 Gör ditt husdjur så bekväm som möjligt om du står inför operation eller bara försöka hålla dem smärtfri. En helhetssyn fungerar bra för många. Använd örter och återställa antioxidanter för att stärka och stödja immunsystemet samt att bromsa tillväxten av tumörer. Några naturliga örter som har träffat med framgång är mjölk tistel, ashwagandha och echinacea.

4 Ge bekväma sängar och en lugn plats för din hund att vila.

5 Älska ditt husdjur. Det bästa komfort du kan erbjuda din sjuka hund är att ha dig och din familj runt.

Tips

  • Ge aldrig ditt husdjur smärtbehandling eller behandling utan att rådfråga din veterinär först.

  

Kommentar