Hur man frysa frukt

April 11

Hur man frysa frukt


Frysning frukt är ett bekvämt sätt att förlänga bounty sommaren in på hösten och vintern. Du kan också använda den för att spara pengar eftersom du kan köpa stora mängder medan försäljning och bevara dem för senare. Frukterna kan användas för livsmedel inklusive smoothies, glasstoppings och pajer. Tekniker varierar beroende på hur du tänker använda frukten. Servera frukt som du inte är matlagning när det är fortfarande lite frusen för bästa resultat.

Instruktioner

1 Rengör och dränera frukten. Ta bort stjälkar, blad och gropar.

2 Separata små frukter såsom bär i iskuber och frysa dem i små serier.

3 För dessert frukt, packa dem i en sockerlag, lagra dem i en plastbehållare och frysa.

4 För sura frukter, strö socker eller artificiella sötningsmedel på frukten. Placera frukt i en fryspåse, förslut den och lägga den i frysen.

Tips

  • Om du har en mycket liten mängd av frukt och du vill frysa den, kan du använda ice cube fack i stället för cookie blad kantad med vaxat papper.
  • Försök att använda fryst frukt i pannkakor, muffins, kakor, tårtor, och även milkshakes. Njut av
  • Du kan även frysa grönsaker, försöka frysa paprika skuren i strimlor eller bitar, lök, morötter, eller ens potatis. Sedan är det bara slänga dem i dina måltider när du lagar mat. Det sparar tid.
  • När frysning frukt, placera frukt från varandra eftersom om du placerar dem alltför nära frukten fastnar ihop, bildar en stor bit av frukt och det kommer att bli svårt att dela in i Ziploc väskor.

  

Kommentar