Hälso Oro för Abyssinian katter

June 15

Hälso Oro för Abyssinian katter


Abyssinian katter är små, tillgiven kattdjur som gör bäst i hem där människor ofta. De kräver extra omsorg på grund av deras känslighet för ett antal hälsorisker som sträcker sig från infektioner till sjukdomar.

Progressiv retinal atrofi / Degeneration

PRA eller PRD avser ett antal sjukdomar som ofta leder till blindhet. Medan PRA inte anses vanligt i många katter, är abessinska rasen benägna att denna åkomma.

Hos katter, kan detta ärvd sjukdom orsakas av en brist i aminosyran taurin. Detta är anledningen till kommersiell kattmat och många katt kosttillskott innehåller taurin.

PRA är inte smärtsamt. Symtom Abyssinian kattägare märker inkluderar en tveksamhet att gå nedför trappor eller ner en mörk hall; båda är indikatorer på nattblindhet. Allt eftersom sjukdomen fortskrider, ägare märker en utvidgning av kattens elever och en reflektion av ljus från baksidan av ögat. Hos vissa djur, kommer linsen i ögat bli grumlig.

Från och med 2010, det finns ingen behandling för PRA. Katter i allmänhet, är mycket anpassningsbar till degenererande vision. Bevis för blindhet blir uttalad om möbler omarrangeras eller om katten är i en obekant miljö.

Feline urinvägsinfektion

Att bara vara en medlem av den Abyssinian ras av katt en riskfaktor för en katt urinvägsinfektion.

Det är möjligt att inte lägga märke till symptom på denna sjukdom i en katt. Men vissa ägar märkbar symtom är överdriven och täta urinträngningar; långsam och smärtsam urinering; och urinering på platser din pottränad Abyssinian katt inte ska gå. Vilken som helst av dessa beteendeförändringar motiverar ett besök hos veterinären.

Dessa infektioner kan behandlas med en kurs av antibiotika. Om Absynnian katt är benägen att sjukdomen kan din veterinär rekommendera ett komplement. En sak ägare kan göra för att hjälpa avvärja sådana infektioner är att se till att deras katter får tillräckligt med vatten. Eftersom katter i allmänhet inte dricker mycket, kan din veterinär sätta din Abyssinian katt på en burk kost.

Dessutom kan bakterier komma in din katts urinvägarna genom en smutsig låda, så håll rutan ren.

tand Resorption

Tros vara vanligare hos renrasiga katter som Abyssinians är tand resorption en mycket smärtsam tandsjukdomar som är den främsta orsaken till tandlossning hos kattdjur.

En progressiv sjukdom, orsakar tand resorption katten att förlora strukturen hos en eller flera tänder, med början med ytan av yttre emalj. Det första stadiet av sjukdomen börjar i allmänhet vid eller under tandköttskanten och kan så småningom utvecklas till den punkt där hela kronan av tanden saknas.

Orsaken till tand resorption är okänd, men kan ha samband med autoimmuna sjukdomar, pH-förändringar i munnen eller inflammation på grund av plack. Några märkbara tecken på sjukdomen är förändringen i aptit, aggressivitet när munnen är rörd och svårighet att tugga.

Behandling varierar beroende på svårighetsgraden av sjukdomen. Behandla fas ett, en urholkning av emaljen, kan inte stoppa utvecklingen av sjukdomen. Om sjukdomen vidare till slutfasen, där en tand eller tänder har fallit ut, kan rötter behöva tas bort.

En Abyssinian katt ska ha en professionell tandrengöring varje halvår.


  

Kommentar