Vad kan man göra för en nyfödd Goat Kid?

June 11

Vad kan man göra för en nyfödd Goat Kid?


De flesta getter vet exakt vad de ska göra när deras barn föds, men att vara närvarande för att hjälpa är alltid en bra idé. Den nyfödda get blir våt, kall och hungrig och behöver grundläggande vård för att överleva. Därför vara redo med skojar leveranser till hands.

Torkning

Torkning och rengöring av nyfödda barn är det första steget efter födseln. Använd rena handdukar och vara noga med att rengöra näsan och munnen på alla förlossningsvätskor för att förhindra oavsiktlig inandning. Låt den nyblivna mamman gör det mesta av rengöring och torkning men hjälp som behövs.

råmjölk

Nyfödda har inga antikroppar i sina system och måste konsumera råmjölk för att överleva. Råmjölk är den första mjölken mamman get gör efter skojar och det har antikroppar som kommer att skydda nyfödda mot sjukdom. Se till att barn konsumerar råmjölk så snart som möjligt efter födseln på grund efter 24 timmar kan det inte längre absorbera antibodies.Squeeze DOE: s spenar för att ta bort vaxartad plugg som är ibland närvarande och kan förhindra flödet av råmjölk. Du kan behöva styra nyfödda barn till spenen första gången för att säkerställa att den sjuksköterskor.

navelsträng

En del av navelsträng kommer att synas på det nyfödda barnet och är en väg för bakterier att komma in i bocken system. Doppa sladden i jod så snart som möjligt efter födseln och ge rena sängkläder för att förhindra infektioner.

Säkerhet

Inspektera skojar område för alla utsatta spikar eller öppningar ungen skulle kunna komma igenom. Håll alla sladdar från värmelampor utom räckhåll. Häng vattenhinkar så nyfödda getter inte kan ramla in och drunkna.


  

Kommentar