Hur man gör direkt Chai Tea

July 22

Hur man gör direkt Chai Tea


Chai har varit en framträdande dryck i indisk kultur under de senaste 5000 åren. En särskild myt presiderar om sitt ursprung: "Legenden säger att brygden skapades av en kung i en indisk domstol som använde en mängd olika kryddor är kända för att ha läkande egenskaper," enligt hemsidan learn-about-tea.com. Tre olika komponenter utgör chai-te: svart te blad, mjölk och kryddor, såsom kryddnejlika, kardemumma och kanel. Du behöver inte ägna stora mängder tid att brygga teblad och mala kryddor att njuta av denna dryck. Istället kan du skapa din egen instant chai te hemma.

Instruktioner

1 Häll alla av kondenserad mjölk i burken. Skrapa någon kondenserad mjölk fortfarande kvardröjande på insidan av burken och lägga till den i burken.

2 Mäta upp 1/4 tsk. malen kanel, malda kryddnejlikor och mark kryddpeppar. Lägg till dessa kryddor i burken.

3 Mäta upp 1/8 tsk. svartpeppar och 1/2 tsk. botten kardemumma. Lägg till dessa kryddor i burken.

4 Sätt tillbaka locket på burken och skaka den kraftigt tills ingredienserna passar bra ihop. Detta är nu din omedelbar chai mix. Du kan förvara den i kylskåpet i upp till två veckor.

5 Fyll en vattenkokare med hett vatten och föra den till en koka. Häll varmt vatten i en kopp te. Sätt en svart tepåse som Darjeeling, Assam eller Ceylon. Tillåta teet dra i minst fem minuter.

6 Ta bort tepåse och tillsätt 2 eller 3 msk. av din omedelbar chai mix.


  

Kommentar