Hur man fångar fisk i ditt akvarium

May 1Om du äger ett akvarium fullt av fisk, vet du att det måste rengöras minst en gång varannan vecka. Detta kommer att hålla tanken ren och din fisk frisk. När du är redo att rengöra din tank, måste du ta bort din fisk. Du bör ta del av vattnet ut och placera den i en glasskål. Då måste du fånga din fisk med ett nät och placera dem i skålen tills tanken är ren och redo för dem att gå tillbaka i det.

Instruktioner

1 Fyll en glasskål med en del av vattnet från akvariet. Detta är nödvändigt så att fisken inte gå in på chock släpps ut i vattnet att det inte är rätt temperatur.

2 Stäng av alla lampor till akvariet och göra det så mörkt som möjligt.

3 Vänta ungefär fem minuter och sedan snabbt vända ljuset igen. Detta kommer att förvirra fisken. Nu kan du stupar ner med din fisk nät och fånga fisk. Placera dem i glasskålen.

4 Håll fisk netto med ena handen i ena änden av tanken. Vänta en minut och sedan hålla den andra handen vid den andra änden av tanken. Detta kommer att skrämma fisken in i riktning mot ditt nät. Scoop upp fisken och placera dem i glasskål.

5 Placera tom soda flaska på sin sida och skär en öppning i toppen av den. Placera en bit mat inne i den och lägga den i akvariet. Vänta för fisken att simma in i läsk flaska och sedan snabbt lyft innan fisken kan simma tillbaka.

Tips

  • Om du inte kan få din tank mörkt nog på grund av dagsljus, hålla upp en mörk filt för att blockera ut solen. Du kan också använda en plast eller frigolit kopp att ösa fisken ur akvariet om du inte har en fisk nät. Bara sätta en bit mat i den och vänta på att fisken att simma i det innan du lyfter upp och ut.
  • Vänta ditt akvarium för att återgå till rumstemperatur innan du sätter tillbaka dem i deras rena tanken. Om du inte gör det, kan du få dem att gå in i chock, som kommer att döda dem.

  

Kommentar