Så för att lindra Cat Gas Problem

March 16

Så för att lindra Cat Gas Problem


Inte mycket är mer skrämmande än när din yster kompis lockar upp i knät och ger ifrån sig ett tut. Passerar en liten gas här och det antagligen inte en stor sak, men om det är runt dygnet, kan din katt har en tarm problem eller parasiter. Ibland ändringar i din katts diet och aktiviteter kan lindra en gas problem, men ta honom till veterinären för en kontroll innan du gör ändringar. Din veterinär kan administrera läkemedel vid behov.

Klipp ut folk mat

Du måste viljan att motstå spinner och Mews för din luddiga kompis när du sitta ner och äta. Han vet exakt hur man arbetar hans magi för att få en bit eller två av mat från dig. Den mat du äter verkligen är inte något du bör ge din kisse, dock. Laktos från mejeriprodukter, till exempel, orsakar en stor uppståndelse i kattdjur magen. De flesta vuxna katter är laktosintoleranta, vilket innebär att de inte producerar tillräckligt av enzymet som smälter laktos. Dessutom saker gjorda med majs, en hel del kryddor eller mycket fett, är andra livsmedel som kan göra din päls vän gasfyllda. När du slutar att ge honom matrester, bör det stinkande gasmoln försvinna.

Minimera Fiber

För mycket fiber kan vara irriterande för vissa katter, vilket kroniska perioder av gasbildning. Ta reda på innehållet i din lilla kamrat mat fiber och jämföra det med andra märken. Använd din veterinär för råd också. När du hittar den perfekta låg fiber mat, byta kibble gradvis - börja med en blandning av 3 delar av den gamla saker och en del av det nya låg fiber mat. Feed detta förhållande i flera dagar. För ett par dagar efter att arbeta upp honom till en halv-och halv blandning. Poängen är att långsamt fasa ut gas orsakar fibrösa mat över tiden. Ändra hans diet för snabbt kan göra gas symptom ännu värre.

Mata honom Vanliga

Om du har din katts måltider planerat som ett urverk, överväga att göra några ändringar. Han vet att han får en skål med frukost innan du går till jobbet, sedan en annan måltid senare. Vissa kattungar älskar sin mat så mycket, de slukar hela skålen nästan omedelbart. När de gör, de sväljer mycket luft. Att luften måste gå någonstans - gärna ut sin bakre ände. Om din pint-size kompis äter bråttom, dela sina måltider i mindre portioner och mata dem oftare. I stället för två måltider per dag, skär varje av dessa måltider i hälften, vilket ger honom fyra mini förrätter, till exempel. Mindre måltider kan hjälpa till att lindra gas frågor.

Göra honom Motion

Katter inte svettas som människor gör, men om du kommer att göra honom träna regelbundet, kommer du att hjälpa till att hålla sin mag-tarmkanalen rörelse, vilket minimerar problem med gasbildning. Motion hjälper också honom kasta vikt om han är något plus-sized. Överviktiga kattungar är mer benägna att ha regelbunden gas. Så gräva upp det laserpekare, har några fjäder leksaker praktiskt och se till att ditt hus är fylld med kattmynta fyllda möss. Spela med dina lurviga kompis flera gånger under dagen. Förhoppningsvis fasansfulla lukt från sin baksida kommer att avta när hans träning blir korrekta.


  

Kommentar