Hur man startar en voljär

March 21

En voljär är en plats för att hålla fåglar som erbjuder mer frihet än liten bur förlossning. Fåglar med liknande temperament och egenskaper frodas i voljärer. Lär hur man startar en voljär och ordentligt hand om och vårda fåglarna du väljer att höja.

Instruktioner

1 Förstå att en voljär är en känslomässig, fysisk och ekonomiskt åtagande. Fåglarna behöver matas regelbundet, få tid att ströva omkring och fördes till veterinären när det behövs. Om du vill veta om de delar av detta åtagande innan du köper fåglar, kontakta en aviculturist att ställa frågor och lösa problemen.

2 Förbered för de nya fåglar genom att köpa en bur, resor bur, bur tillbehör och utbud av hälsosamma livsmedel. Har en plats i ditt hem som är stor nog att rymma det antal fåglar som du vill höja, med hänsyn till framtida fågel förvärv.

3 Kontakta en fågel uppfödare i ditt område. Sök Gula Sidorna i telefonboken eller utföra en sökning på nätet för att hitta en ansedd fågel expert. Fråga honom frågor om vilka typer av fåglar är kompatibla och förklara din livsstil så att han kan rekommendera fåglar som kompletterar dina behov.

4 Inse att fåglar varierar och har egenskaper som gör dem önskvärda eller icke önskvärda. Innan du köper fåglar överväga egenskaper och behov som temperament, tid som behövs ut ur buren, hur mycket buller som de gör och deras livslängd. Till exempel bör en person i en lägenhet får en lugn fågel som inte kräver mycket utrymme att ströva omkring.

5 Fäst vingar fåglarna du lägger till din voljär. En erfaren uppfödare kanske redan har klippt vingarna så att fågeln kan undvika kollisioner och farliga situationer som uppstår när de flyger i hemmet.

6 Ta fåglar till en veterinär som specialiserat sig på voljär medicin. Inrätta regelbundna besök för att hålla fåglarna friska och säkerställa en lång livslängd.

Tips

  • Om du planerar att köpa fågelungar, köper fåglar som avvanda från sin mor om du inte vet den känsliga förfarande för att ta hand om icke avvanda fåglar.
  • Karantän några nya fåglar som du lägger till din voljär i minst 30 dagar för att låta fågeln att anpassa sig till den nya miljön och se till att den är frisk.

  

Kommentar