Negativa effekter av Bronzer

September 3

Negativa effekter av Bronzer


Bronzer används vanligtvis för att lägga till en solkysst look till en blek eller sälg hudfärg. Vissa människor kan ha en negativ effekt från dess tillämpning. Det är viktigt att förstå dessa potentiellt negativa effekter innan tillämpa bronse lösningar på huden.

Allergisk reaktion

Personer med känslig hud typer kan ibland reagera på vissa kemikalier i bronzer. Dessa kemikalier innefattar natriumlaurylsulfat, konstgjorda dofter eller mineralolja. Allergiska hudreaktioner kan omfatta utslag, klåda, blåsor eller rodnad. Om du får en allergisk hudreaktion vid användning av en bronzer, avbryta dess användning och prata med din läkare eller en hudläkare innan du använder den igen.

Ojämn hudton

Applicera en bronzer ojämnt kan resultera i en fläckiga hudfärg. Brunton medel tenderar att ackumuleras i områden som näsan, käklinjen eller munnen eftersom huden kan vika eller veck längs dessa regioner. För att undvika en ojämn hudton, applicera bronzer i små mängder med en stor borste, arbeta dig upp till den önskade tonen.

tilltäppta porer

Människor som har aknebenägen hud kan ibland ha finnar som ett resultat av att använda vissa bronzers. Produkten kan bli igensatt inne i porerna, vilket gör att porerna att bli infekterade. Om du upplever acne från att använda en bronzer, byta till en bronzer som är oljefri eller utformats speciellt för acne-benägen hud.


  

Kommentar