Hur man säljer skisser av kläder

August 25

Hur man säljer skisser av kläder


Om du har en passion för mode och funderar på att skapa en unik nisch för dig själv i damkonfektion, kan tekniken vara din bäst säljande "tillbehör". Här är hur du kommer igång med att skapa både en virtuell och en pappersportfölj ursprungliga skisser med mycket lite startkapital.

Instruktioner

1 Identifiera din portfölj målgrupp. Om du är frisk av konstskola och hoppas att bryta sig in i designområdet som någon annans anställd, de människor som kommer att se över dina prover kommer sannolikt att vara mode handlare, butiksägare, skräddare och scen / skärm kostymdesigners. Å andra sidan, kanske du tänker köra en hem-baserade företag och göra egna designarbete för ett begränsat antal privatpersoner som vill ha en-of-a-kind kläder i sina garderober. Ännu ett annat scenario är en där du inte planerar att sy någon av de faktiska kläder själv men i stället, funderar på att sälja din ursprungliga koncept till en stor klädtillverkare. Om det senare är fallet, se till att registrera din design med US Copyright Office innan du börjar pitching dem.

2 Välj bästa skisser som visar upp antingen din mångsidighet eller ditt område av specialisering (t.ex. baddräkter, sportkläder, aftonklänningar). Helst bör dessa skisser visar kläder från olika vinklar, liksom "zooma in" på unika egenskaper. (Om du letar efter en genväg, den senare kan lätt åstadkommas med fotoredigeringsprogram som dyker ut resten av den omgivande bilden och förstorar detaljen.)

3 Scan var och en av dessa bilder och spara dem som JPEG-filer på datorn. Om du har program för fotoredigering, kan du beskära bilderna till olika storlekar, manipulera färgerna och / eller skärpa fokus. De nya och förbättrade bilderna kan sedan användas på både mode webbplats och i pappersportfölj som du tar dina intervjuer eller visa nya kunder.

4 Utveckla en mode webbplats som kommer att innehålla dina skisser, en kort textbeskrivning av varje objekt och din biografi. Genom att inkludera den webbadress på ditt CV, kan dina potentiella arbetsgivare ta en titt på dina skisser i förväg av den faktiska intervjun. Om du planerar att använda webbplatsen för att locka till sig privata kunder, kommer du vill inkludera en enkät där potentiella kunder kan identifiera de typer av kläder och tyger de är intresserade av och få en uppfattning om de avgifter som du betalt för egna ensembler.

5 Få en verksamhetstillstånd och registrera ditt företagsnamn med statssekreteraren kontor. Webbplatsen för Small Business Administration kan gå igenom stegen för att bli en legitim, skattebetalande enhet.

6 etablera dig som expert genom att skriva mode kolumner, bloggar och granska mode böcker. Delta modevisningar och skriva recensioner för lokala tidningar.

7 Ta en referenslänk till din webbplats som en del av din signatur block på alla utgående e-postkorrespondens.

8 Använd en av dina JPEG-bilder som konstverk för vykort skickas till potentiella kunder. Tjänster såsom Vista Print gör ett bra jobb på vykort och reklambroschyrer och, för en extra avgift, kommer även att skicka dessa material till utvalda postnummer för dig.

9 Nätverks så mycket som möjligt. bär alltid visitkort med dig som kommer att styra människor till din virtuella portfölj. Om du faktiskt sy några av de mönster som finns i en skiss format, se till att bära dem överallt där det finns ett lämpligt tillfälle. När komplimang börjar flöda, piska ut ditt visitkort och hänvisa dem till din webbplats för mer information.

Tips

  • Om du vill veta mer om framtidsutsikterna för modedesigners, kolla in Bureau of Labor Statistics webbplats anges i slutet av denna artikel. För papperskopior portföljer, innesluta varje visningssida i en skyddande plasthylsa så att den kan stå upp till massor av hantering och sida-svarvning. Skriva ut bilderna till din pappersportfölj på vit kåpa lager eller matt finish fotopapper. Om du vill inkludera tyg rutor i pappersportfölj, köpa ett paket med fotoalbum lägg sidor som har självhäftande monteringsytor.
  • Oavsett om du lägger din design på en webbplats eller i en presentation mapp, inte överväldiga betraktaren med alltför mycket innehåll eller kommer det att alla börjar se likadana ut för dem.

  

Kommentar