Hur man gör bräserad fläsk med ostron och torkat sjögräs

December 22

Bräserad fläsk med ostron och torkade alger är en maträtt som vanligtvis serveras på borden av fina restauranger i och runt Singapore. Kombinera ingredienser som vanligen finns i kinesisk matlagning på ett ovanligt sätt, bräserad fläsk med ostron och tång kan inte vara för alla. Men de som försöker det kommer att njuta av en rik, sofistikerat maträtt som gör en underbar måltid, särskilt när det paras ihop med ett glas kylt torrt vitt vin.

Instruktioner

1 Marinera fläsk i en stor ugnsform med den mörka sojasås, socker och fem-krydda. Omslag och kylskåp i 2 timmar.

2 Kombinera MSG, sojasås, ingefära saft och ostronsås i en liten bunke. Ställ åt sidan tills det behövs.

3 Tvätta svamp i ljummet vatten. Skär av stjälkarna och blöt svamp och torkade alger i mycket varmt vatten tills den är mjuk, ca 30 till 40 minuter. Hacka svampen i hälften och reserv i en liten skål.

4 Hetta upp en wok innehåller vegetabilisk olja tills rökning. Tillsätt fläsk och stek tills det blir gyllenbrun. Överför kokt fläsk till en stor kastrull och tillsätt ½ kopp kokande vatten. Sjuda på låg värme tills de är mjuka, ca 40 till 50 minuter.

5 Värm 2 msk. jordnötsolja i en ren wok. Stek svampen, tång, torkade ostron, bambuskott och kinakål. Överföring till en stor portion maträtt när kokas grundligt, cirka 10 till 12 minuter.

6 Tillsätt resten av jordnötsolja i wokpannan och fräs ingefära och vitlök tills de blir ljusbrun färg. Tillbaka svamp, torkade ostron, bambuskott och kinakål till wok och stek i ytterligare 3 minuter. Tillsätt reserverade blandning av MSG, sojasås, ingefära saft och ostronsås i wokpannan. Koka i 2 till 3 minuter.

7 Överför innehållet i woken till en stor kastrull och tillsätt bräserad fläsk, Brunsås och en ½ dl vatten. Koka täckt på svag värme i 40 till 45 minuter.

8 Rör i tapioka mjöl och sesamolja. Koka i ytterligare 5 till 7 minuter. Servera genast.


  

Kommentar