De typer av Tube bakformar

June 22

De typer av Tube bakformar


Tube pannor är oftast förknippas med Bundt och ängelmattårtan kastruller. Dessa pannor skapa ett hål i mitten av kakan, vilket gör en trevlig presentation, men röret i pannan är det av ett annat skäl. Med röret i mitten av pannan möjliggör mer jämn tillagning. När du är klar bakning, är alla dessa pannor vänds upp och ner för att få kakan ut.

Ängelmattårtan

Den ängelmattårtan pan är en ungreased röret pan som vänds upp och ned efter tillagning så kakan inte tömmas. Dessa pannor kan inte vara nonstick eftersom kaksmeten måste hålla fast vid sidorna av pannan för att fördubblas i storlek under gräddningen. Dessa är de enda röret pannor som inte bör vara nonstick och bör inte smörjas innan du lägger kaksmeten. Enligt thebakingpan.com, en ängel mat tårta pan "bör omfatta antingen fötter" att pannan sitter på när vänds upp och ned, eller ett rör som är tillräckligt bred för att passa över toppen av en glasflaska eller vinflaska. " Att ha en kastrull med en löstagbar botten kommer att göra tårta borttagning och sanering lättare.

Bundt Pan

De typer av Tube bakformar

Bundt kastruller används främst för kaffe kakor och sötare kakor.

En Bundt pan är "en tung väggar bakform bildat med en dekorativ indragen krökning och ett ihåligt rör i mitten." De tunga väggarna i denna panna skapa en fin gyllene skorpa på utsidan av kakan och hjälpa till att laga insidan av kakan. Denna typ av pannan används främst för kaffe kakor och sötare kakor. Den Bundt pan som vi känner den idag uppfanns av den nordiska Ware företaget 1950. Bundt pan berömmelse steg efter en Pillsbury baka contest 1966. Denna pan skapades ursprungligen för Kugelhopf tårta, en tysk efterrätt.

Kugelhopf Pan

Kugelhopf pannor är en typ av veckat röret pan som används för att göra kugelhopf en europeisk "söt jäst kaka översållad med russin, nötter och kanderad frukt." Dessa pannor är ofta djupare än en vanlig Bundt pan för att få en rundad pyramidform efter gräddning. Dessa pannor är i allmänhet gjorda av tunga gauge stål, aluminium, eller non-stick metall i dessa dagar, men mycket tidiga versioner av pannan var gjorda av keramik, stengods material. Kokkärl gjordes av tenn-fodrade koppar på 1880-talet. Kugelhopf kokkärl infördes i Amerika under namnet Bundt kastruller.


  

Kommentar