Hur kan jag få en tillfällig I-551 stämpel i min utländskt pass?

June 23

En tillfällig I-551 stämpel utfärdas i en utländsk medborgare pass för att indikera att personen är permanent bosatt i USA. Stämpeln är officiellt meddelande om personens hemvist tills de får sin I-1551-kort, allmänt känd som Green Card. Att få stämpeln kräver en lång dokumentation. Det finns också flera olika sätt att gå om att få denna stämpel.

Instruktioner

1 Se till att du har rätt att ansöka om att bli en permanent bosatt i USA. En person kan sponsras om uppehållstillstånd av sina amerikanska arbetsgivare, genom familjen i landet, genom äktenskap med en medborgare eller genom andra särskilda omständigheter som beskrivs genom US Department of State. De som kvalificerar kan fortsätta med permanent bosatt ansökningsprocessen.

2 Slutföra I-485 ansökan om registrering för permanent uppehållstillstånd eller justera status. Blanketten kan laddas ner från amerikanskt medborgarskap och Immigration Services (USCIS) webbplats som en PDF-fil. Den permanenta bosatt program ber flera frågor om medborgarskap, information pass, hur länge du har varit i USA, information om din familj och anhöriga, och militär information.

3 Sammanställa all annan dokumentation som kommer att begäras från USCIS. Detta kommer att innefatta ett giltigt nationellt pass, en postanvisning för ansökningsavgifter (som av 2010 ansökningsavgiften var $ 1010), all dokumentation som USCIS kan begära om din sponsor (min familj, vigselbevis, kontakta anställning, etc). Du kommer också att behöva ytterligare två passfoton. Denna dokumentation måste lämnas in samtidigt som I-485 ansökan om registrering för permanent uppehållstillstånd eller justera status.

4 Lämna in ansökan och all kompletterande dokumentation till USCIS. USCIS tar ansökan och alla begärda handlingarna (tillsammans med din hemlandspass) och behandla ansökan.

5 Får ditt pass från USCIS. Om permanent uppehållstillstånd ansökan godkänns får du I-551 stämpel i passet. Stämpeln är en tillfällig och gäller normalt för ett år efter utgivningsdagen. När du får I-551 stämpel ska du få din I-551-kortet (Green Card) inom ett par månader.


  

Kommentar